Andrzej68IX Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Gdzie mogę coś poczytać o napędzaniu sterów powietrzem. "Internety" tak jak Chuck Norris przeczytałem już dwa razy i NIC. Silnik modelarski Webra Rupert z 1957 roku Chorzów • OLX.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Szukaj po targowiskach. Temat raczej dobrze znany. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Silnik napędza zintegrowaną sprężarkę , a sprężone powietrze służy do do pneumatycznego napędu wychylenia sterów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Otóż tak się dziwnie składa, że w sobotę ten motorek wyląduje w mojej kolekcji... Będzie już trzecim tego typu wynalazkiem... A jeśli chodzi o sterowanie pneumatyczne do modeli RC to był kiedyś taki trend, ale podzespoły były wielkie i ciężkie....więc wszystko poszło w kierunku elektromechanizmów typu aktualnie znanych pod nazwą serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Tadam, a nie mówiłem 😎 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca W dniu 24.06.2024 o 22:01, Paweł Prauss napisał: A jeśli chodzi o sterowanie pneumatyczne do modeli RC to był kiedyś taki trend, ale podzespoły były wielkie i ciężkie....więc wszystko poszło w kierunku elektromechanizmów A tak z ciekawości to jak to działało proporcjonalnie np. do sterowania sterem kierunku? Znalazłem owszem współczesne rozwiązania pneumatyczne do RC, ale do zastosowań typu zero-jedynkowego, np. wysuń podwozie - schowaj podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca To nie było sterowanie proporcjonalne . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Długo szukałem i w końcu znalazłem, wyglądało toto ustrojstwo tak: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca to sobie kanały można było pomiksować 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi