Swift Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Witam Graupner najwyraźniej pozazdrościł Multiplexowi Mini Maga https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=9544 W zestawie jest silnik bezszczotkowy i regulator 35A. Cena ok. 140 EUR - niestety znacznie wyższa od MM. PP
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Mnie osobiście MM nie imponuje, jest cięzki i mały. Wole multiplexową wersje Pipera ...
jary14 Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 No, no... fajny ten Trainer... ale ja tam dalej jestem na MiniMagiem xD ertman_176, a mi właśnie dlatego się podoba MM jest cięzki i mały - nie dość, że stabilny.. to jeszcze jak wiadomo - "małe jest piękne". No, ale o gustach się nie dyskutuje P.S pewnie nie tylko ja to zauważyłem, ale Graupner i Multiplex powielają swoje produkty. Np. Tipsy - EasyStar, Dicrus - EasyGlider, Dicrys (ten mały xD ) - Fox, teraz ten Trainer - Minimag. To tylko kilka przykładów i tylko z tych 2 firm...
Swift Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Opublikowano 25 Marca 2009 Na stronie Graupnera (link jak wyżej), jest już dostępna instrukcja do pobrania (PDF). Oprócz silnika bezszczotkowego i regulatora, w zestawie są jeszcze pływaki i co ciekawe, mocowany w pobliżu krawędzi spływu, na grzbiecie kadłuba, sterowany serwem, zaczep do holowania szybowców (szczegóły widac na zdjęciu w insrukcji). Tylko ta cena ok. 150 EUR. PP
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.