Budrys777 Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Witam. Chciałbym zamontować w mojej kosiarce RC wyłączanie zasilania z poziomu nadajnika, w razie jakiejś niespodziewanej sytuacji. Mam problem z failsafe, bo nie działa po zaniku zasilania. Po powrocie prądu kosiarka sama jedzie. Możecie doradzić jak to zrobić? Instalacja 24V DC na dwa silniki po 300W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Najprostsze rozwiązanie to osobne zasilanie obwodów sterowania i osobne napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia To te regulatory sterują silnikami bez sygnału z nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budrys777 Opublikowano 4 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2 godziny temu, Bodzioch napisał: To te regulatory sterują silnikami bez sygnału z nadajnika. Tak w tym problem. To sobie trochę waży i gdy jedzie sobie samopas, to robi się niebezpiecznie. Dlatego chciałbym zrobić odłączenie napięcia z nadajnika. Bo po wyłączeniu i włączeniu wszystko wraca do normy. Z tego co mi kiedyś doradziliście, to od sytuacji awaryjnych jest failsafe, tylko dlaczego nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia To może być sprawa ustawień. W instrukcji są opisane takie opcje dzięki którym on zapamiętuje ostatnie impulsy sterujące. Przetłumacz sobie instrukcje i popróbuj z różnymi ustawieniami. Failsafe powinno zadziałać. Masz ustawione kanały obsługujące kanały regulatorów na ZERO co odpowiada brakiem obrotów silnika? Mógłbyś sprawdzić failsafe wpinając serwo i sprawdzić czy zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi