AndrzejC Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września Od jednego Kolegi z Czech dostałem w prezencie taki silniczek ja na zdjęciu. Jak widać szrocik, ale prawie wszystko ma. I być może da się ten motorek odrestaurować. W sumie moje pytanie: Co to za motorek? (Mam swoje podejrzenia, ale tak dokładnie nie chce mi się szukać), więc proszę tu o pomoc. I jeżeli ktoś z tu obecnych zbieraczy ma taki silniczek, to proszę o zdjęcia, gdyż zamierzam ten silnik przywrócić do życia. A.C. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 7 godzin temu, AndrzejC napisał: Od jednego Kolegi z Czech dostałem w prezencie taki silniczek ja na zdjęciu. Jak widać szrocik, ale prawie wszystko ma. I być może da się ten motorek odrestaurować. W sumie moje pytanie: Co to za motorek? (Mam swoje podejrzenia, ale tak dokładnie nie chce mi się szukać), więc proszę tu o pomoc. I jeżeli ktoś z tu obecnych zbieraczy ma taki silniczek, to proszę o zdjęcia, gdyż zamierzam ten silnik przywrócić do życia. A.C. Mówisz i masz 🙂 https://www.adriansmodelaeroengines.com/catalog/main.php?cat_id=326 https://www.adriansmodelaeroengines.com/catalog/main.php?cat_id=298 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzyn Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września DD, linki wyswietlaja kod bledu niestety, albo tylko mnie nie lubia JD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września START 1,8 ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 7 godzin temu, Qzyn napisał: DD, linki wyswietlaja kod bledu niestety, albo tylko mnie nie lubia JD U mnie działają poprawnie 6 godzin temu, d9Jacek napisał: START 1,8 ccm Otóż nie, mylisz się Jacku. To Start Junior 2 ccm według Adriana. W weekend postaram się to potwierdzić w książce Kaliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 5 Września Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września Też się skłaniam do twierdzenia, że to START 2 cm. Kiedyś widziałem taki silniczek, ale nie pamiętam gdzie. Teraz mam szrocik, który w wolnej chwili odrestauruję. Jak macie jakieś zdjęcia to zamieśćcie. W sumie mi się ten motorek podoba, choć jest totalnie zasyfiony i nawet siłą nie da się go przekręcić. Ale z tym dam,y radę. Potrzebuję zdjęć iglicy i śruby na górze. Reszta jest. Dziękuję za zainteresowanie tematem👍 A w książce Kaliny coś jest o tych motorkach, ale tak jednoznacznie w sumie nie da się usta1lić dokładnie. Na FB rzuciłem temat i też mają wątpliwości. Guru Adrian ma rację i wg mnie to START 2cm. Co do kodu błędu, to musisz sobie, Paweł zainstalować nową wersję Windows'a. U mnie jest tak samo... na starym Windowsie też pokazuje błąd. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 1 godzinę temu, AndrzejC napisał: Też się skłaniam do twierdzenia, że to START 2 cm. Kiedyś widziałem taki silniczek, ale nie pamiętam gdzie. Teraz mam szrocik, który w wolnej chwili odrestauruję. Jak macie jakieś zdjęcia to zamieśćcie. W sumie mi się ten motorek podoba, choć jest totalnie zasyfiony i nawet siłą nie da się go przekręcić. Ale z tym dam,y radę. Potrzebuję zdjęć iglicy i śruby na górze. Reszta jest. Dziękuję za zainteresowanie tematem👍 A w książce Kaliny coś jest o tych motorkach, ale tak jednoznacznie w sumie nie da się usta1lić dokładnie. Na FB rzuciłem temat i też mają wątpliwości. Guru Adrian ma rację i wg mnie to START 2cm. Co do kodu błędu, to musisz sobie, Paweł zainstalować nową wersję Windows'a. U mnie jest tak samo... na starym Windowsie też pokazuje błąd. A.C. Ale jaki masz problem? W zamieszczonym przeze mnie linku akurat igła i śruba są doskonale widoczne... A po co mam coś zmieniać na moim kompie skoro u mnie wszystko działa??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 6 Września Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września Źle skojarzyłem. To u Kolegi Jarka się nie otwiera. U mnie na jednym komputerze tez nie. Fakt, na zdjęciach u Adriana widać, ale im więcej dokumentacji tym lepiej. A Ty Paweł masz taki silniczek w kolekcji? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 7 Września Udostępnij Opublikowano 7 Września W dniu 5.09.2024 o 16:03, Paweł Prauss napisał: Otóż nie, mylisz się Jacku. oczywiście ,że się pomyliłem ... START 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 8 Września Udostępnij Opublikowano 8 Września W dniu 6.09.2024 o 19:54, AndrzejC napisał: Źle skojarzyłem. To u Kolegi Jarka się nie otwiera. U mnie na jednym komputerze tez nie. Fakt, na zdjęciach u Adriana widać, ale im więcej dokumentacji tym lepiej. A Ty Paweł masz taki silniczek w kolekcji? A.C. Wydaje mi się że mam, ale póki co to tylko mi się wydaje bo nie potrafię go namierzyć, haha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi