Skocz do zawartości

Star Wars - Sokół Millenium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do takich wariactw to wymyślili żyroskopy. Widziałem kiedyś w FMT (gazeta taka) model ruskiego Buran-a (prom kosmiczny) jako szybowiec, stabilizowany w 2 osiach. Inaczej ciężko byłoby go opanować, a tak leciał - wg opinii konstruktora - jak po szynach.

Opublikowano
Do takich wariactw to wymyślili żyroskopy

No tak, w naszym modelu byłoby to dawno tylko jak podłaczyć żyro Esky do układu sterowania V-Tail (chyba jak by był zewnętrzny mixer)

Opublikowano

Ech... aż chęć nachodzi na budowę X-Winga. "Skrzydła" ze sterowaniem V-Tail, napęd EDF.

O, właśnie... kolega Google podpowiada:

Z tym, że tutaj napęd pchający.

Opublikowano

Z tym żyro to może być trudna sprawa, ale proste rozwiązanie ze środkiem ciężkości może wystarczy.

A tu F302 w akcji:

Model czegoś takiego byłby doskonały do zimowych lotów. Można by też pójść za ciosem i zbudować myśliwiec goa'uld, a potem pobawić się w stargatowskiego kombata :mrgreen:

Opublikowano
Z tym żyro to może być trudna sprawa, ale proste rozwiązanie ze środkiem ciężkości może wystarczy.

Hmm.. wydaje mi się, że żyro to akurat może był łatwiejsze rozwiązanie niż przesuwanie środka ciężkości w dół :)

W dodatku nawet może być tańsze (tanie żyroskopy dostaniesz w HC).

Opublikowano

Na stronie podanej przez cyrax_ojz jest model tak ładnie "usmarowany"

album_pic.php?pic_id=2695

Czy ktoś wie na czym polega ta metoda "osmolenia"? mnie to wygląda na jakiś olej (zacieki), a potem starty, ale nie chwytam istoty sposobu

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.