Krystiano12 Opublikowano 4 Października Udostępnij Opublikowano 4 Października To mój pierwszy post a więc proszę o wybaczenie jeżeli popełnię jakiś błąd. Do sedna, mam aparaturę e sky et4 nową jak i również odbiornik e sky 002357. Z tego co widzę w instrukcji nadajnika przeznaczona jest ona do helikopterów rc. Odbiornik ma bardzo małe złączki nie takie jak w standardowych serwach. Jeszcze tego nie uruchamiałem ponieważ nie wiem czy ma to sens i czy po zastosowaniu przejściówek serwa będą działać normalnie skoro jest to przeznaczone do helikopterów? Również bedę poszukiwał odbiornika do tej aparatury, ale już z normalnymi standardowymi złączami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkrzysztof Opublikowano 5 Października Udostępnij Opublikowano 5 Października Wrzuć może jakieś zdjęcia tego radia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystiano12 Opublikowano 5 Października Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października Nie wiem czy dobrze wstawię zdjęcia, ale jeżeli widać to odbiornik i nadajnik poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 5 Października Udostępnij Opublikowano 5 Października Cześć, to prawdopodobnie radio ze śmigłowca E-sky Tandem Rotor. Współpracuje z mikserem/regulatorem jak we wszystkich lamach. Ten zewnętrzny regulator ma wbudowane regulatory do silników szczotkowych, żyroskop i mikser. W Big Lamie tego samego producenta zrobiłem odwrotnie, wymieniłem odbiornik z oryginalnego na Fr Sky. Nadajnik był identyczny ale padł, więc włożyłem wolny odbiornik i używałem mojego Taranisa. Było prościej bo w Big Lamie złącza serw w mikserze są standardowe. To ten sam producent, może też sygnały są standardowe, ale nie gwarantuję. Co do zasięgu też się nie wypowiem, Big Lamą ze względu na wielkość trudno było odlecieć dalej niż na 150 m, i do tej odległości nigdy nie miałem problemu z zasięgiem. Nie wiem do czego chcesz tego użyć ale radio bardzo proste, bez mikserów, raczej nierozwojowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystiano12 Opublikowano 5 Października Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października Chciałbym je używać ze standardowymi serwami i regulatorami obrotów do samolotu lub innych pojazdów, kupiłem to kiedyś nowe i chciałbym w końcu uruchomić, około środy przyjdą mi przejściówki i dam znać czy działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi