Krystiano12 Opublikowano 4 Października Udostępnij Opublikowano 4 Października To mój pierwszy post a więc proszę o wybaczenie jeżeli popełnię jakiś błąd. Do sedna, mam aparaturę e sky et4 nową jak i również odbiornik e sky 002357. Z tego co widzę w instrukcji nadajnika przeznaczona jest ona do helikopterów rc. Odbiornik ma bardzo małe złączki nie takie jak w standardowych serwach. Jeszcze tego nie uruchamiałem ponieważ nie wiem czy ma to sens i czy po zastosowaniu przejściówek serwa będą działać normalnie skoro jest to przeznaczone do helikopterów? Również bedę poszukiwał odbiornika do tej aparatury, ale już z normalnymi standardowymi złączami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkrzysztof Opublikowano 5 Października Udostępnij Opublikowano 5 Października Wrzuć może jakieś zdjęcia tego radia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystiano12 Opublikowano 5 Października Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października Nie wiem czy dobrze wstawię zdjęcia, ale jeżeli widać to odbiornik i nadajnik poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 5 Października Udostępnij Opublikowano 5 Października Cześć, to prawdopodobnie radio ze śmigłowca E-sky Tandem Rotor. Współpracuje z mikserem/regulatorem jak we wszystkich lamach. Ten zewnętrzny regulator ma wbudowane regulatory do silników szczotkowych, żyroskop i mikser. W Big Lamie tego samego producenta zrobiłem odwrotnie, wymieniłem odbiornik z oryginalnego na Fr Sky. Nadajnik był identyczny ale padł, więc włożyłem wolny odbiornik i używałem mojego Taranisa. Było prościej bo w Big Lamie złącza serw w mikserze są standardowe. To ten sam producent, może też sygnały są standardowe, ale nie gwarantuję. Co do zasięgu też się nie wypowiem, Big Lamą ze względu na wielkość trudno było odlecieć dalej niż na 150 m, i do tej odległości nigdy nie miałem problemu z zasięgiem. Nie wiem do czego chcesz tego użyć ale radio bardzo proste, bez mikserów, raczej nierozwojowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystiano12 Opublikowano 5 Października Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października Chciałbym je używać ze standardowymi serwami i regulatorami obrotów do samolotu lub innych pojazdów, kupiłem to kiedyś nowe i chciałbym w końcu uruchomić, około środy przyjdą mi przejściówki i dam znać czy działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystiano12 Opublikowano wczoraj o 16:12 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:12 Przesyłka z kraju ryżem słynącym szła miesiąc, po otwarciu okazało się że zamówiłem wtyczki z rozstawem pinów 2.5 a w odbiorniku są 1.2, a więc zonk. Tym razem zamówiłem w kraju. Mając tyle czasu zakupiłem sobie do symulatora turnigy 9xr wraz z uszkodzoną flysky th9x(właściciel mówił że uszkodzona płyta główna przez złe podpięcie pakietu) i dwoma odbiornikami. Nie chcąc zakładać kolejnego tematu jaki odbiornik do turnihy 9xr z modułem nadawczym fly sky fs-rm002? Mam obiornik fs-r9b i fs-r6b na żadym protokole nie chce to współpracować. Czy uda mi się połączyć turnigy 9xr z modułem nadawczym flysky i jakimiś odbiornikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano wczoraj o 17:39 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:39 Moduł RM002 jak i odbiorniki 9b i 6b pracują w starym protokole AFHDS i jak są sprawne musza działać. Kwestia jak ustawiłeś w nadajniku protokół do modułu zewnętrznego . Musi być PPM i bindowanie za pomocą przycisku w module RM002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystiano12 Opublikowano wczoraj o 18:33 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:33 Tak robię, binduje sie ale srwo nie działa Edit w protokole PPM sie nie binduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano wczoraj o 19:32 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 19:32 Ten moduł musi mieć PPM bo takie ma wejście inaczej nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystiano12 Opublikowano 22 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Nie jest ktoś z okolicy Radomia i ma ta samą aparaturę? Lub chciaz własny moduł nadawczy i odbiornik żeby móc to sprawdzić. Udało mi się połączyć to w trybie PPM ale serwa szwankują. Edit: Z tego co wyczytałem odbiorniki korzystają z AFHDS2A czyli z tego co się nie byle z nowszej wersji która jest w x9 V2, chodź jeżeli jest ktoś z okolicy mogę udostępnić odbiorniki i link nadawczy żeby sprawdził czy działa mu u siebie lub na odwrót potrzebował bym link i odbiornik do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Na odbiornikach pisze jaki protokół. Jeżeli byłaby niezgodność protokołu to byś nie zbindował. Była wersja nadajnika TG 9x z odbiornikiem i8 w wersji AFHDS 2A. Jeżeli masz moduł RM002 to jest AFHDS. Na odbiornikach pisze v2 bo była pierwsza wersja protokołu AFHDS ale tam były błędy i poprawiona to ver.2 a odbiorniki w wersji starej nie działają z tym nowym protokołem AFHDS. Nowy protokół AFHDS 2A jest dwukierunkowy z telemetrią . Powstał już nowy w najnowszym sprzęcie AFHDS 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystiano12 Opublikowano 6 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Czy takie ustawienia są dobre? Czy powinienem przestawić coś jeszcze w nadajniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Spróbuj zmienić opóźnienie ramki na 300us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi