endriuRC Opublikowano Piątek o 15:30 Autor Opublikowano Piątek o 15:30 Kleje boczne patyczki jak wyschnie idzie główna podpora do kadłuba 1
endriuRC Opublikowano Niedziela o 20:17 Autor Opublikowano Niedziela o 20:17 Podwozie bedzie miało mocowanie z rurek przesączone nitką na CA. Wkleiłem glowne patyczki. W oryginale jest pod skosem ale ciężko to później naprawić i wkleiłem na prosto. 1
endriuRC Opublikowano Poniedziałek o 06:39 Autor Opublikowano Poniedziałek o 06:39 Kolejny etap przyklejenie dźwignie sterów do lotek.
mirolek Opublikowano Poniedziałek o 06:48 Opublikowano Poniedziałek o 06:48 Słupki przykadłubowe wklejane prostopadle ułatwiają montaż i naprawę ale kiepsko zabezpieczają centropłat przed rotacją w przypadku uszkodzenia słupka bocznego. ms
endriuRC Opublikowano Poniedziałek o 09:18 Autor Opublikowano Poniedziałek o 09:18 4 godziny temu, mirolek napisał: Słupki przykadłubowe wklejane prostopadle ułatwiają montaż i naprawę ale kiepsko zabezpieczają centropłat przed rotacją w przypadku uszkodzenia słupka bocznego. ms W sumie to będzie mój pierwszy model zbudowany ze słupkami w kadłubie którym będę latał w kombacie. Pewnie po pierwszych dzwonach bedzie refleksja co poprawić aby słupki były trwalsze i nie wyrywało az tak skrzydła. Dzięki Mirku za odzew wszelka wiedza się przyda
endriuRC Opublikowano Poniedziałek o 16:44 Autor Opublikowano Poniedziałek o 16:44 Podwozie z drutu 1mm i 1.5mm jak narazie na taśmie... będę łączył pręty nitką na CA 2
endriuRC Opublikowano Wtorek o 11:22 Autor Opublikowano Wtorek o 11:22 Bateria 1300mah 11.1V idealnie wyważyła model 1/4 do oblotu. Czekam na warunki i startuje. 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. endriuRC Opublikowano wczoraj o 06:33 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 06:33 Wracam z oblotu pod firmą gdzie mam rozładunek. Nieuport lata bajecznie dolne skrzydło że wzniosem mega stabilizuje model będzie super na cele naziemne. Nie wymagał żadnego trymowania. Muszę zrobić skłon w dół bo jak załącze silnik to bardzo mocno w górę ucieka. Jestem mega mega zadowolony ze swojej pracy. Miałem bardzo liczną widownie 🤣🤣 kierowcy ciężarówek + ochrona z firmy hahah 5
mirolek Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Jak z widocznością niebieskiego modelu na tle nieba? ms
endriuRC Opublikowano 17 godzin temu Autor Opublikowano 17 godzin temu 4 godziny temu, mirolek napisał: Jak z widocznością niebieskiego modelu na tle nieba? ms Chciałem zrobić filmik z lotu ale niestety deszcz pokrzyżował plany ;/. Model na niebie jest dla mnie dobrze widoczny przez oznakowania na dołach płatów nie mam problemu z widocznością. Latam również niebieskim Rolandem i dla mnie rowniez jest bardzo dobrze widoczny
Rekomendowane odpowiedzi