japim Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Hej, Ogladam sobie napedy EDF QX-Motor w rozmiarze 50mm. (Mam FMS 11 lopatkowego na 4S 4500kv, oraz XFLY X5 11 lopatkowego 4600kV tez na 4S). Niestety nie ma ich obecnie nigdzie - i szukam tanszej/ dostepnej alternatywy. Zastanawiam sie czy ktos mial do czynienia z tymi napedami - a szczegolnie z kombinacja 4600kV na 4S. Wg producenta ten rozmiar powinien latac na 3S i dawac 780g ciagu. Czy zasilenie tego z 4S nie przeciazy silnika? XFLY i FMS maja silnik o oznaczeniu 2627 A QX-Motor to 2611
japim Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia Wziąłem tego 4000 - zobaczymy jak będzie się spisywał w porównaniu do FMS i XLFy
Jerzy Markiton Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Mam oba, tzn: 4000 i 4600. 4600 kupiłem w Banggood-zie a 4000 w Kauflandzie. Ceny prawie identyczne. Z Banggood-u szybciej .... Chcę je uruchomić zgodnie z tą tabelką, którą zamieściłeś. Wyglądają fajnie a co z tego wyjdzie - to zobaczymy. Nie chce mi się budować stanowiska do prób. Nie wydaje mi się, żeby ew. wyniki pomiarów znacząco różniły się od tej tabelki. Na XFLY i FMS będzie średnica silnika i jego długość (zewnętrzna) natomiast QX to średnica i długość magnesów. Długość czarnej części wirnika wynosi wprawdzie 15mm ale magnesy wewnątrz są wyraźnie krótsze. - Jurek 1
Rekomendowane odpowiedzi