SAPER Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Cześć buduje kolejny model do walk jakie napędy stosujecie w swoich maszynach ? I jak u was z czasem lotu na pełnym gazie ? Ja żeby wylatać 7 min muszę się strasznie pilnować z oszczędzaniem energii🤔
endriuRC Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 8 godzin temu, SAPER napisał: Cześć buduje kolejny model do walk jakie napędy stosujecie w swoich maszynach ? I jak u was z czasem lotu na pełnym gazie ? Ja żeby wylatać 7 min muszę się strasznie pilnować z oszczędzaniem energii🤔 ww1 jest ogólnie bardzo wymagające pod względem szanowania energii i nikt nie lata na pełnym gazie całej rundy trzeba wiedzieć jak gospodarować energią w baterii czego nauczysz się latając na zawodach. Latam swoim rytmem i tego się trzymam. Każdy posiada taka sama baterie pojemnościowo. Ogólnie w kombacie nikt nie chwali się wyposażeniem jakie wkłada ponieważ każdy testuje X silników żeby wybrać ten najlepszy dla siebie... wiem co mówię bo sam to przechodziłem
mirolek Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Cytat Ja żeby wylatać 7 min muszę się strasznie pilnować z oszczędzaniem energii🤔 To podstawowa zasada Polecam silnik ok 900-1000 kV i śmigło 11" lub 12" ... modele ww1 nie sa szybkie ale muszą mieć na tyle mocy aby po tasiemkę kilka metrów w pionie wyskoczyć, dobrze jest zatem tak skonfigurować napęd aby prądu starczyło na 7 minut lotu i było mocy na "kilka ataków". Silniki tak się zmieniają, że trudno coś doradzić bo nie są dostępne już te co były standardem dwa-trzy lata temu. ms
awo667 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Ansaldo SVA 10 (od NPN) dobrze lata na SUNNYSKY X2212 980KV (80-90 pln an Ali...) + śmigło 10".
Rekomendowane odpowiedzi