ostry_gl Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dzięki, Panowie. Andrzeju, staram się nie zmieniać części, które są udane - bulb dostał trochę szpachli i został wyszlifowany, ale odlew jest Twoim dziełem Łódka fajnie zachowuje się na wodzie, a skipper ciągle ćwiczy . Kolejny start już w sobotę. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Łukaszu - ta łódka przypomina mi trochę konstrukcje łodzi budowane metodą "torturowanej sklejki" autorstwa p. Krzysztofa Mnicha ! Jestem fanem tej metody, szczególnie do budowy "dorosłych" łodzi metodą amatorską do rekreacyjnego pływania ( przetrenowane na moim "Hobbicie" ) ! Kilka fotek takiej podobnej, dużej łodzi z rozkrojami sklejki poniżej i dla zainteresowanych link do strony o metodzie budowy autorstwa p. Krzysztofa - tak w celach poznawczych !! http://robhosailor.blogspot.com/2011/12/sklejka-czy-tylko-dla-amatorow-3.html Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Taki trening - spalone serwo i kilka bąbli na przygrzanym kadłubie. Jednak warto przycinać koncówki węzełków na szotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Wow ale jazda ! Napisz więcej , by reszta w tym i ja , nie usmażyła żadnego serwa. Rozumiem że nie było żadnego zabezpieczenia , w postaci bezpiecznika ( najlepiej automat). Czy kadłub będziesz szlifował i malował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Serwo 13 kg. Aparatura zaczęła piszczeć, że coś z baterią, ale że mam najprostszy odbiornik myslałem, że to jakiś błąd. Po spłynięciu i otwarciu łódki była kupa dymu więc szybko wykręciłem serwo. Łódka pływała na zawodach i było wszystko O.K. Na zdjęciu miejsce uszkodzenia kadłuba od środka. Zamówiłem nowe mocniejsze serwo, kadłub wzmocnię od środka żywicą, a bąble przeszlifuje i zabezpieczę lakierem. Przyczyna to chyba zaczepienie linki prowadzącej szoty. W sumie trochę smrodu i kolejne doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Dziękuję. Wygląda że pracowało do końca,swojego i zawodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Cześć, Łódka po szybkim remoncie gotowa do zawodów. Kolega pomógł mi zreanimować kadłub (zalane żywicą miejsce przegrzania od wewnątrz, przeszlifowana i pomalowana część zewnętrzna burty). Ja poskładałem wszystko do kupy, dodałem kilka linek i wymieniłem sztag i achtersztag. Przedłużony został też bom foka. Niestety pogoda nie sprzyja testom, więc wszystko wyjdzie w praniu w sobotę . Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Trzymam kciuki i jeśli można , czekamy, na relację z zawodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Dzięki - na pewno będą zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Cześć, Pod linkami obiecane zdjęcia z zawodów: NSS-650 http://mksgwarek.blogspot.com/2018/05/dobrodzien-2018-nss-650.html NSS http://mksgwarek.blogspot.com/2018/05/dobrodzien-2018-zagle.html Redukcje http://mksgwarek.blogspot.com/2018/05/dbrodzien-2018-redukcyjne-modele.html Po kliknięciu na zdjęcia się powiększają Pozdrawiam, Łukasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Fajne !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Łódka dostała nowe serwo ⛵️???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Fajne , możesz podać namiar gdzie kupiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Na aliexpress kolega mi zamówił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Dokładnie https://pl.aliexpress.com/item/KINGMAX-DCS2016SP-60g-21kg-cm-Waterproof-Digital-High-Voltage-Servo-Metal-Gears-for-28-50CC-RC/32840989102.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2d945c0flkPWHi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Dziękuje , tak się domyślałem. Czas oczekiwania 60 dni robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Nie trwało to nawet 3 tygodnie ???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Popływaliśmy dziś trochę Więcej zdjęć na http://mksgwarek.blogspot.com/2018/06/trening-rg-65.html#more Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dzisiaj przy silniejszym wietrze pływał argentyński RG 65 JIF. Zachowywał się bardzo dobrze. Przy silniejszych podmuchach przechylał się ale płynął. Dobrze reaguje na ster. Zdjęcia z dwóch stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Dokładam film z dzisiejszego pływania Jif65. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi