marcinolesno Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Witam, podpowie ktoś jak wylaminowac rurke laminatową na rurce alu? Chodzi mi glownie o oddzielenie od siebie tych dwóch rurek po zwiazaniu żywicy. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wystarczy równo rozprowadzić parafinę lub wosk na rurce , nawinąć tkaninę i po utwardzeniu sciągnąć podgrzewając suszarką. Warto spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Ja robię to w znany sposób , rurkę alu smaruję 2-3 razy zwykłą świecą np. gromnicą po czym laminuję na tak przygotowanym kopycie potrzebną długość. Po utwardzeniu podgrzewam gorącym powietrzem lub wkładam wszystko do ciepłej wody oddziela się bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Nakładacie wosk na zimno czy rozgrzewacie wczesniej rurkę? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Żeby wosk świeca parafina się rozpuściła musi być na ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Nawinąć dwie,trzy warstwy strecza .,Laminujesz ,jak wyschnie wyciągasz rurę i pociągając delikatnie za koniec strecza wyciągasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dokładny a co najważniejsze sprawdzony opis znajdziesz tutaj: http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=18&t=801&p=15976&hilit=r%C4%99kaw+%C5%82%C4%85cznika#p15976 U mnie sprawdził się w 100%. Przygotowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dzieki za pomoc chlopaki Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Kolega ma racje z tym papierem do pieczenia, od lat go stosuje i nigdy nie mialem problemow ze zdjeciem rekawa czy tez z luzami miedzy rekawem a rura. Stary sprawdzony patent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi