Chrapek Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Zaczynam budować motorówki colec Orginałma 54 cm ,nie wiem czy nie rozciągnąć jej do 60 cm tylko na długość?
mike217 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Ty Chraper nie kombinuj tylko powiększ wszystko a nie długość. A tak w ogóle to pozdrawiam Stary kumplu z modelarni!
Chrapek Opublikowano 28 Lutego Autor Opublikowano 28 Lutego Wiedziałem że się odezwiesz Twoja wiedza w tych tematach bardzo mi się przyda Pozdro Michał Mam napęd 550 21 t kupiony z Ali niby kręci 12500 Całość powiększyć za późno wręgi wyciąłem już
mike217 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego I pięknie. Ten model pływa bardzo przyjemnie, ale silnik musi mieć jakieś chłodzenie bo szybko wyzionie ducha i szczotki wylecą bokiem.
Chrapek Opublikowano 28 Lutego Autor Opublikowano 28 Lutego No pewnie będzie wężownica nawinięta Chodzi o ciężar wyposażenia czy nie za dużo będzie silnik regler serwo standard i lipol 3s 5000
mike217 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Jeśli model wyważysz tymi klamotami to będzie ok. Środek ciężkości celował bym 30-32 procent długości modelu mierząc od rufy. To się odbija jednoznacznie na zużyciu prądu i zachowaniu na fali iw zakrętach.
Chrapek Opublikowano 28 Lutego Autor Opublikowano 28 Lutego To może go wydłużyć o te 6 cm albo więcej?
mike217 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Nie ma potrzeby , ma ładne proporcje a jak go wydluzysz to się rozjadą .
kaczma2 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Pamiętam Cię z dawnych czasów. Zajrzałem do mojego archiwum. 2.06.96 V-VI m-ce 135 pkt. F1A 1/2, 7.06.98 IV 162 F1H, 13.06.99 II 240 F1H. Może w tym sezonie się spotkamy na wspólnym pływaniu. Zaglądaj w Północ Bydgoszcz pływanie.
mike217 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Wygrzebałem wczoraj Marcin Twoją fotkę z modelem szybowca Marconi, kiedy to było …
Chrapek Opublikowano 1 Marca Autor Opublikowano 1 Marca Dawne czasy Fajnie było Na wiosne Michał wpadne to mi zgrasz te zdjęcia i filmy nasze stare .
mike217 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Hahaha ciężko będzie z papierowych zdjęć zgrać 😂, ale pooglądać możemy przy piwku . Inne czasy to były , telefonik nie stanowił wartości jak dziś .. 1
Chrapek Opublikowano 1 Marca Autor Opublikowano 1 Marca Skanowane zostaje Telefony dla młodych teraz to wszystko
mike217 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca No niestety z małymi wyjątkami rośnie pokolenie debili . 1
Chrapek Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca Wręgi wstępnie wycięte 3 i 4 wręga musi być podniesiona Stępka musi być prosta jak na planie Źle wyrysowane wręgi były na planie Na dno planuje sklejkę 0.8 i tkaninę szklaną 48g m2 albo 100gm2, na burty mahoń grubości 1 lub 1,5 mm Doradźcie co wybrać ?
kaczma2 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Poszukaj relacji z budowy Riva Aqwarama. Poszycie sklejka i na nią fornir i lakier wysoki połysk. Dobrze się sprawdza poszycie z HIPSu 1,0 błyszczącą stroną na zewnątrz. Ładnie opływa woda. Natomiast z pokładem można się bawić i wymyślać różne wzory. Przejrzyj różne warianty i wybierz to co ci odpowiada.
mike217 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Kaziu z całym szacunkiem ale chyba Hips to nie u Marcina … on jest z porządnej szkoły co widać .
Chrapek Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca Michał wyprzedziłeś mój wpis o hipsie A co powiesz o moim pomyśle sklejka .tkanina i mahoń?
mike217 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Sklejka 0,8 ta fińska lotnicza na to tkanina interglass 48 gramów na metr kwadratowy . Epidiany sobie od razu odpuść , tylko żywica L285 z utwardzaczem H286 wagowo 40 procent . Pamietaj ze ta sklejka wymaga matowienia konkretnego . Co do mahoniu nie wiem bo to nie moje klimaty. 1
Rekomendowane odpowiedzi