leszek-bart Opublikowano Sobota o 19:09 Opublikowano Sobota o 19:09 Witam . Postanowiłem założyc ten temat by wszyscy mogli pytac o niuanse startów w zawodach F2B . Mam pytanie czy kolejność figur wykonywanych przez zawodnika jest stała i taka sama na wszystkich zawodach ? Czy to pilot decyduje w którym miejscu wykonuje figury , czy to zależy od tego gdzie siedzą sędzioiwie . Chodzi o ewentualny wpływ wiatru na model . Czy wyznaczając "strefę figur " ktoś bierze pod uwagę kierunek wiatru . Wiem , ze tego dowiem się na zawodach , ale do zawodów we Włocławku jeszcze kilka miesiecy i będe wiedział z Pawłem jak trenować .
Paweł karwowski Opublikowano Sobota o 19:14 Opublikowano Sobota o 19:14 Wiatr wyznacza strefę. Na zawietrznej. Podstawy. Kolejnośc jest niezmienna od x lat. Koniczyna się zmieniło wejście bo można z lotu poziomego. pisaleś że masz książkę zawady.tam jest program.
sylkub Opublikowano wczoraj o 11:56 Opublikowano wczoraj o 11:56 Leszku, na zawodach jak na treningu o wszystkim decyduje pilot. Sędziowie na zawodach zajmują miejsca plecami do wiatru. Zawodnik ma możliwość przed startem na korektę ustawienia sędziów wg własnego uznania tak jak odczuwa powiewy wiatru stojąc w środku kręgu. Sędziowie mają możliwość zmiany miejsca o 1/8 okrążenia w przypadku zmiany kierunku wiatru. Wszystkie manewry wykonujemy na zawietrznej. Przewrót podwójny rozpoczynamy od strony sędziów i kończymy na zawietrznej. Program figur w F2B jest stały i taki sam dla wszystkich . Zapoznaj się z kodeksem dotyczącym F2B tam jest wszystko dokładnie opisane. Na stronie SIL założonej przez Krzysztofa Sz. jest to wszystko opisane profesjonalnie i w przystępny sposób
leszek-bart Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu Wielkie dzięki za podpowiedzi .
Rekomendowane odpowiedzi