RomanJ4 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Kiedyś koledzy wyśmiali mój link do artykułu o "wiecznej baterii"... https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/chinczycy-wykorzystali-amerykanski-pomysl-i-stworzyli-baterie-zdolna-dzialac-pol/yvycskb,30bc1058 Mam nadzieję, że to dopiero początek podobnych wynalazków.. Wiecznie latający model?
Market Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Wadą tej baterii jest jej nieprzerywana praca. Jeżeli nie korzysta się niej przez dłuższy czas, musi być ona podłączona do odbiornika energii elektrycznej, gdyż inaczej nagrzewa się. No to nie ma wyjścia- trzeba latać, jeździć i pływać non-stop
Atomizer Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Coś już gdzieś czytałem o bateriach diamentowych które mogą dostarczać energię nawet kilka tysięcy lat. Korzysta z rozpadu radioaktywnego węgla C-14
RomanJ4 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca W dniu 16.03.2025 o 00:15, Market napisał: Wadą tej baterii jest jej nieprzerywana praca. Jeżeli nie korzysta się niej przez dłuższy czas, musi być ona podłączona do odbiornika energii elektrycznej, gdyż inaczej nagrzewa się. No to nie ma wyjścia- trzeba latać, jeździć i pływać non-stop Wystarczy świecić...
Rekomendowane odpowiedzi