FockeWulf Opublikowano Niedziela o 21:56 Opublikowano Niedziela o 21:56 Witajcie, zakupiłem model z drugiej ręki i w trakcie programowania wyszła awaria - hamulec przestał działać. Przyczyną jest zerwanie / wyrobienie gwintu na "baryłce", która przenosi ruch. Pytanie - czy muszę kupić nowy, czy da się to jakość założyć. Widzę, że rozebrać tego nie ma za bardzo jak, nie mam też możliwości dorobienia podobnej części. Hamulce tanie nie są, a denerwuje to, że przyczyną jest taka mała "pierdoła". Poniżej zdjęcia. Zakładam, że serwis takimi rzeczami się nie zajmuje. Ale może gdzieś da się odesłać? Czy zostawić na części i kupić nowe? Gdzie?
zbjanik Opublikowano Wtorek o 21:49 Opublikowano Wtorek o 21:49 Może dałoby się dokleić epoksydem, ew. z jakąś metalową nakładką, nakrętkę- takie przedłużenie tej baryłki. I jeszcze pytania- czy rozebranie tego całego ustrojstwa wchodzi w grę, jakiego typu są połączenia zastosowane, jaki to jest gwint?
paweln7 Opublikowano wczoraj o 05:16 Opublikowano wczoraj o 05:16 Witam zajrzyj na to https://pl.aliexpress.com/item/1005002789855918.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.12.3dd81c24acenKk&gatewayAdapt=glo2pol
FockeWulf Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Dzięki, pomysł z nakrętką wydaje się fajny, muszę sprawdzić tylko ile zostaje gwintu w pozycjach skrajnych. Boję się jednak, że rozwiązanie może być nietrwałe i skończę z asymetryvzniebustawionymi hamulcami.Co do Aliexpres, hmm.. Pomierzę i zobaczę. Problem w tym, że hamulce są nitowane.A może by tak natłuścić gwint i wepchnąć klej do baryłki aby stworzył się gwint ?Nie wiem nawet czy tak nie było wcześniej jak kupowałem model, bo szybowiec jeszcze nie był w powietrzu...
Rekomendowane odpowiedzi