krzysiek1594 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam! Mam za sobą zefirka i chciałbym wziąć się za coś szybszego co mi polecacie bo ja myślałem albo o jakims akrobacie albo myśliwcu np spitfire albo p-40 lub ew. f4u, czy są jakieś myśliwce z depronu i doradźcie mi jakiś model ale taki do 70cm rozp. Z góry wilekie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Dorób do Zefirka skrzydło z lotkami i bez wzniosu. Jak to jest, że każdy chce miec od razu myśliwca :wink: A taki Jak-18 to zły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1594 Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 skrzydło jest w budowie mam depron 6mm 120cm na 70cm i 2 deski balsowe jedna prawie cała (1,5mm) a druga ćwierć (4mm) więc chciałbym coś nowego a najlepiej taki mały mysliwiec żeby starczyła mu powierzchnia podwórka tak z ok 40cm rozp. może mustang ktury już był na łamach tego forum przerabiany tylko że ja chciałbym samoróbke wiecej się naucze i większa przyjemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 40cm rozpiętości? Nie sądzę Robie modele od 12 lat, a z czyms takim wiem że nei dam rady, głównie ze wzgledu na koszty. Jak chcesz mocnego (w sensie ciężko rozbijalnego) myśliwca i tanio, zajrzyj do cyber-fly.pl i pomyśl nad ESA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1594 Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 oglądałem modele ESA ale mimo to wolałbym coś do samodzielnej budowy, może trochę większe myślałem nad czymś takim to jest zabawka ale zawsze jakieś zajęcie no i może da go się zrobić z depronu http://www.allegro.pl/item587955631_samolot_mustang_p_51_r_c.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 To zrób skrzydło do zefirka :wink: A zabawke z linku odpuść sobie :wink: Jeżeli posiadasz sprzęt typu silnik bezszczotkowy, regulator, pakiet 3s, serwa które pasują do modelu myśliwca to naprawde jeśli już chcesz wydawać pieniądze to zakup model ESA z cyber-fly.pl A roboty przy tym zestawie też jest nie mało. Pamietaj że modele z ww firmy wykonane są z EPP czyli kleisz je klejem CA a wiec małe uszkodzenia naprawiasz w pare minut. Jeżeli chcesz zbudować coś z materiałów które podałeś to szkoda twojego czasu i samego materiału bo raczej cienko to wyjdzie. A i zapomnij o lataniu na podwórku :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1594 Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 tylko czy nie by się nie dało zrobić jakiegoś ESA z depronu? bo chodzi o to że puki co nie mam kasy a tak bym mógł sobie budowac i zanim bym go zbudował to już bym miał kase, chyba że warto zrobić rwd5 tylko że nie amm depronu 3mm na skrzydła a 6mm zawsze peka przy robieniu skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 A rozgrzewasz depron suszarką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Ja w RWD miałem skrzydła z depronu 6mm. Przed gięciem okleiłem taśmą pakową krawędź natarcia (oczywiście od zewnętrznej strony gięcia) i ani myślał pęknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 A moze dorobić z balsy natarcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1594 Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 o matko ja się męczę a rozwiązanie takie proste:) nie ogrzewałem suszarką ale teraz tak spróbuje, a więc buduję rwd 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Ja depron na skrzydło co prawda 3 mm podgrzewałem żelazkiem na depronie oczywiście papier giął się rewelacyjnie taśma od zewnętrznej strony. Słyszałem jeszcze o takim patencie żeby go lekko ugnieść palcami w miejscu gięcia im cieńszy tym lepiej się gnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Nie uwazacie ze ten watek tutaj wogole nie pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Jasne, ze nie pasuje XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.