modelpiotrek Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Według mnie najpiękniejsze polskie pokazy lotnicze. Zaczynam troszkę od dupy czyli Grande Finale Ojj było co oglądać i posłuchać 3
robertus Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Jeżdżę od kilku lat jak było jeszcze bardziej kameralnie. Moim zdaniem idealna formuła, dla każdego coś miłego, cały przekrój to o czym myślimy myśląc lotnictwo. Od balonów, przez szybowce do odrzutowców wojskowych. Soliści, grupy wojskowe i cywilne. Dla mnie w subiektywnym odczuciu przez tą swoją unikalność i w pewnym sensie kameralność bije na głowę Radom. 2
modelpiotrek Opublikowano 22 Czerwca Autor Opublikowano 22 Czerwca Wczorajsza niespodzianka w postaci niskiego przelotu Airbusa A320 to było coś niesamowitego
Jerzy_R Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Pomimo, że wzrok "łaził" za klasykami to jak dla mnie występ PC-9M ze Słowenii to był nr 1. No i występ grupy Prezydenckiej ANBO z Litwy na leciwych już JAK'ach 50/52. Gracja i płynność na niebie nie do pobicia. Prawdziwy balet... 1
modelpiotrek Opublikowano 22 Czerwca Autor Opublikowano 22 Czerwca Jurek tam wszystko było super w powietrzu dostałem zeza hehehe od szpakowania raz w prawo raz w lewo
Jerzy_R Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Wiem, ale jakoś te dwa pokazy tak najbardziej przypadły mi do gustu. A jeszcze jak Pilatus "przeszedł" mi bezpośrednio nad głową (z zaskoczenia bo akurat szedłem po kawę 🤣) to było "o kiu..." I jeszcze w ramach uzupełnienie info: - byłem w piątek, więc A320 nie było, fajerwerków z balonów też nie bo nie dało się ustabilizować ich pozycji... i mimo, że większość latadeł już widziałem (jak nie w Lesznie to na innych pokazach), to czerwiec 2026 już zarezerwowany 😁 1
modelpiotrek Opublikowano 22 Czerwca Autor Opublikowano 22 Czerwca Moim marzeniem jest zobaczyć Pilatusa PC21 w powietrzu i na statyce heh mam na jego punkcie hopla hehehe w garażu mam trzy szt mały,średni,duży i do kompletu jeszcze PC9
japim Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Byłem, widzialem. Formula super. Fajerwerki mega. Polecam każdemu. Organizacja na światowym poziomie pod względem komunikacji, oznakowanja itd. Ale, bylem na kilku innych pokazach w swoim zyciu i baaaardzo brakowalo dostepu do maszyn na ziemi. Samoloty po wylądowaniu stały w oddaleniu i szansa na fotke była tylko jak stało sie w pierwszym rzędzie albo z lufą za kilkanasie koła. Zeby nie było to byłem w USA na kilku lotniskowcach albo w zwykłym przylotniskowym złomowisku. Byłem tez w Ostrawie na Nato days w 2023. I wszędzie można sobie pozaglądać maszyny z bliska. Nawet Radom dawał dojście do maszyn na ziemi - za ogrodzeniem ale jednak w miarę blisko. Poza tym widowisko lotnicze mega i pewnie za jakiś czas wybiorę się tam ponownie. 1
modelpiotrek Opublikowano 23 Czerwca Autor Opublikowano 23 Czerwca W zeszłych edycjach Antidotum było że niektóre samoloty stały przy hangarach za siatką i można było pooglądać np Mustanga. W tym roku zwiększyli powierzchnię dla publiki i sprzęt wylądował po drugiej stronie. Szkoda ale coś za coś.
modelpiotrek Opublikowano 23 Czerwca Autor Opublikowano 23 Czerwca Wrzucę jeszcze tylko takie trzy fotki 3
Rekomendowane odpowiedzi