Skocz do zawartości

Breguet Bre.693 - zapomniany szturmowiec.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wow ... Marku, super wygląda.

Przyzwyczaiłeś nas na forum do jakości wykonania ale ten model zapewne przez to ubarwienie wygląda wyjątkowo.

Dla mnie ....przypomina Beaufightera z klatką Szwarcenegera i talią osy :)

Skrzydło dość wąskie w obrysie, będzie zatem szybki na dwóch silnikach - czekamy na film z oblotu.

ms

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wreszcie mogę pokazać model w locie. Nie sprawił żadnych problemów. Jest łatwy w pilotażu, stabilny w locie i jak mi sie wydaje wygląda dobrze.

• Lubię to 3
Opublikowano

Świetnie lata.... mam wrażenie że prawa aerodynamiki - Liczebe Re ma w poważaniu. Jaka jest cięciwa skrzydła na końcówce przed zaokrągleniem ?

Opublikowano

Lata bardzo poprawnie  , jest szybki ale i fajnie szybuje . Oczywiście zwrotnością nie dorównuje jednosilnikowym myśliwcom . Jeżeli chodzi o cięciwę to dokładnie przed zaokrągleniem ma 92 mm , w powietrzu wydaje się że ma bardzo wąskie skrzydła . Oblot dokonywany był na bardzo minimalnych wychyleniach lotek i steru wysokości  oraz 1/2 gazu, dlatego tak majestatycznie się prezentuje, przy większych wychyleniach jest bardziej ruchliwy. Fajny modelik wyszedł z pracowni Marka.

Pozdrawiam i polecam Bre. 693 jako samolocik do rekreacyjnego latania. 

m

Opublikowano

ładnie się prezentuje , gratuluje udanego oblotu 👍

Nie wiem czy to kwestia optyki kamery czy może moje subiektywne spojrzenie ale mam wrażenie, że model siedzi nieco ogonem.

Pytanie zatem do pilota o trym na SW, reakcje na sterach i wyważenie?

ms

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.