Patryk Sokol Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Czołgiem! :wink: Miał ktoś z was styczność z tkaninami Aeroglass? Kupiliśmy z Ramzesem tkaninę 48g/m2 (a wcześniej mieliśmy 50g/m2) i niby ma fajny splot, ale bardzo źle się z tym pracuje. Powód? Po przesączeniu lepi się do wszystkiego i do wszystkich. Nawet po pełnym odsączeniu, bardzo mocno przylega do wszystkich powierzchni. Owszem fajne to jest, ale przy laminowaniu łączenia skrzydeł, przy układaniu w formie to potrafi do szewskiej pasji doprowadzić. Miał ktoś kiedyś taki problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zużyłem już ponad 15m^2 tkaniny Aeroglass 48g/m^2 i bardzo dobrze mi się z nią pracuje. Nie zauważyłem problemów o których piszesz :roll: Ogólnie uzywam tylko tkanin Aeroglass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 też już troche używam tej tkaniny i również nie zauważyłem takich problemów jak opisujesz powyżej. lepie mi sie tylko do packi czy wałka jak jest za gęsta żywica, wtedy jest problem. Ogólnie sobie chwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Miał ktoś z was styczność z tkaninami Aeroglass? ? Kiedyś kupiłem na próbę 10qm aeroglasu 163g/qm... Więcej nie popełnie tego błędu. W porównaniu z Interglasem to poprostu chińskie g... Podstawowa wada polega na trudniejszym układaniu aeroglasu w formie oraz na zastosowaniu jakiegoś dziwnego "lepiszcza" ktore jest bardziej higroskopijne od tego interglasowego co powoduje metnienie (bielenie) żywicy i spadek wytrzymałości laminatu. W produkcji małoseryjnej nie opłaca sie oszczędzać na materiale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Rozumiem, że w wyniku wykonania badań zniszczeniowych próbek?? Ta różnica w wytrzymałości to w jakimś stosunku procentowym jest zapewne, zdradzisz?? Czy takie wrażenie tylko?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.