SAPER Opublikowano Poniedziałek o 22:17 Opublikowano Poniedziałek o 22:17 To zaczynamy pianka od Na Polskim Niebie pierwsze przymiarki Póżniej na stół trafił statecznik Wklejam drut i wzmacniam węglem ster kierunki obrabiam nożykiem i papierem ściernym Skrzydła i kadłub otrzymały węgle i zostały wklejone na CA trochę przemyśleń gdzie umieścić serwa … ….. i po robocie W między czasie przygotowałem silniki do wklejenia szybka przymiarka przed malowaniem Nastał czas malowania i pora na pomalowanie kabiny, troszkę linii połączenia poszycia też się pojawiło został wklejony silnik i zamontowany regulator obrotów teraz ostatnie cięcie komory pod akumulator paczka z paczkomatu została odebrana w Piętek rano 29.082025 a ostatnie zdjecie zrobione 31.08.2025 model składało się bardzo przyjemnie dobre pasowanie elementów uprościło zadanie 😄 mało cięcia i obrabiania tyle skrawków z dwóch modeli Dam znać jak po oblocie pozdrawiam 2
endriuRC Opublikowano wczoraj o 03:05 Opublikowano wczoraj o 03:05 Jak mogę cokolwiek doradzić z doświadczenia to słuchaj. Te żółte regulatory zniszczyły mi rundę na zawodach juz kilku krotnie syf totalny. Albo sie spaliły przy pomoże 18a a regulator był niby 30a albo przy ciaśniejszych zakrętach odcinały moc i model zwalniał. Silniki 2212 natomiast również nie reprezentują zadnego poziomi.. zakłamane parametry robią co chcą. Oczywiście model bedzie latał ale tez się na nich zawiodłem a kilka rund w esie już wylatałem. Dobrym wyborem jest silnik emaxa xa2212 na śmigłem 8x6. Oczywiście jest to tylko moja opinia i nie musisz wcale do tego się stosować. Fajnie ze budujesz esiaki i miło się to ogląda ! Powodzenia i do zobaczenia za zawodach. A tutaj wstawiam zdjęcie mojej maszyny do zabijania tzn cięcia
mirolek Opublikowano wczoraj o 05:21 Opublikowano wczoraj o 05:21 Prosta i szybka robota - gratuluję tempa i wykonania. To największa zaleta modeli ESA, że można je w parę godzin przygotować do lotu a budowanie dwóch w jednym czasie, jeszcze bardziej przyspiesza temat. Mam nadzieje, że klasyczne deskoloty sprawią frajdę z latania a kolejny zawodnik pojawi się na liście startowej zawodów ESA ms
TBaki Opublikowano wczoraj o 12:10 Opublikowano wczoraj o 12:10 Najwieksza zaleta to ze niskim kosztem możesz startowac w zawodach. Wg mnie chyba najtańsza forma modelarstwa w połączeniu ze startem w zawodach. Każda inna kategoria już buduje poprzeczkę gdzie próg wejścia do grona startujacego w zawodach czasem jest nie do przeskoczenia zwłaszcza dla młodych ludzi. 1
Rekomendowane odpowiedzi