Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wojtek I Opublikowano 31 Października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Października Ruszam z nowym dobrze znanym projektem RWD 5 bis skala 1:6 wg planów pana Wiesława Schier. Przy okazji tego preojektu uczę się frezowania. Powoli rośnie kadłub wzbogacony moimi zmianami. 9
robas69 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Wojtek, czym tniesz listwy na skos, np. do kratownicy kadluba.
Wojtek I Opublikowano 1 Listopada Autor Opublikowano 1 Listopada Robert, stosuję taką minipilarkę i docieranie papierem ściernym na deseczce.
robas69 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada Wojtek, a masz jakiś link do niej albo nazwę? Ja myślałem o Proxxonie ls 230.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wojtek I Opublikowano 6 Listopada Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Listopada Powycinałem listewki pod drzwi kabiny, przednie ramka złapana. 8
Wojtek I Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Małymi kroczkami dalej. Pasowanie drzwi i maski. . 3
RobRoy Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ta konstrukcja zawsze mi się podobała. Czasem ma ochotę skleić i ...nie oklejać. Mam pytane - co zyskujemy klejąc w części ogonowej kadłuba pół wręgi zamiast całych wręg? - tylko mniejszą wagę ? Czy w tym modelu to aż takie istotne ?
Wojtek I Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Zsk wagi jest tu może mniej istotny, choć jest - raczej chodzi o naśladowanie oryginału.
Rekomendowane odpowiedzi