Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wojtek I Opublikowano 31 Października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Października Ruszam z nowym dobrze znanym projektem RWD 5 skala 1:6 wg planów pana Wiesława Schier. Przy okazji tego preojektu uczę się frezowania. Powoli rośnie kadłub wzbogacony moimi zmianami. 10
robas69 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Wojtek, czym tniesz listwy na skos, np. do kratownicy kadluba.
Wojtek I Opublikowano 1 Listopada Autor Opublikowano 1 Listopada Robert, stosuję taką minipilarkę i docieranie papierem ściernym na deseczce.
robas69 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada Wojtek, a masz jakiś link do niej albo nazwę? Ja myślałem o Proxxonie ls 230.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wojtek I Opublikowano 6 Listopada Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Listopada Powycinałem listewki pod drzwi kabiny, przednie ramka złapana. 10
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wojtek I Opublikowano wczoraj o 15:52 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 15:52 Małymi kroczkami dalej. Pasowanie drzwi i maski. . 5
RobRoy Opublikowano wczoraj o 18:51 Opublikowano wczoraj o 18:51 Ta konstrukcja zawsze mi się podobała. Czasem ma ochotę skleić i ...nie oklejać. Mam pytane - co zyskujemy klejąc w części ogonowej kadłuba pół wręgi zamiast całych wręg? - tylko mniejszą wagę ? Czy w tym modelu to aż takie istotne ?
Wojtek I Opublikowano wczoraj o 18:56 Autor Opublikowano wczoraj o 18:56 Zsk wagi jest tu może mniej istotny, choć jest - raczej chodzi o naśladowanie oryginału.
mirolek Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Cytat pół wręgi zamiast całych wręg? pół wręgi uzupełniają konstrukcje kratową do właściwego obrysu przekroju. Można wprowadzić pełne wręgi (dużo więcej cięcia piłką włosową w tamtych czasach) ale wtedy zmieni się nieco układ szkieletu konstrukcyjnego. Cytat Ruszam z nowym dobrze znanym projektem RWD 5 bis skala 1:6 Cieszy fakt budowy kolejnego modelu z tych dobrych i sprawdzonych planów ... jakie serduszko dla niego planujesz? ... i jeszcze jedno pytanie, skoro wersja BIS to dlaczego montujesz podwójne drzwi do kabiny? ms
Wojtek I Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Taki podobny jak już kiedyś miałem - całkowicie wystarczy.
robas69 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jak Mirek słusznie napisał jak BIS to tylko pojedyncze drzwi do kabiny
Wojtek I Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Ja robię jak w temacie - RWD 5 Szukam informacji na temat tylnej kabiny, mamoże ktoś coś.
robas69 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu W pierwszym zdaniu pierwszego postu masz BISa.
Wojtek I Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 1 godzinę temu, robas69 napisał: W pierwszym zdaniu pierwszego postu masz BISa. Sorki, poprawiłem
Rekomendowane odpowiedzi