modelpiotrek Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada 20 minut temu, Shock napisał: Tylko pamiętaj że apetyt rośnie w miarę latania...😉 Zasmakujesz zbocza i nagle się okaże że ten modelik to taki se i pasowało by coś, co na zbocze jest stworzone i pozwala na wykorzystanie go w pełni...😃 Rafał jeszcze trzeba mieć to dobre zbocze a u nas już z tym bardzo krucho Mamy u siebie super fajne zbocze na zachodni wiatr i kaplica bo wiało tylko trzy razy w tym roku i do tego kiepska pogoda była 1
endriuRC Opublikowano 20 Listopada Autor Opublikowano 20 Listopada W dniu dzisiejszym troszkę podziałałem. Najlpier w rurce wywierciłem otworki aby je pozniej pilnikiem potraktowac i puścić bowdeny I wkleiłem dzwignie na żywicy 5min. Drut z dzwignią połączyłem popularną Zetką. Już wiem że z samego przodu ok 30g bede musiał dołozyć balastu. Do zrobienia został balast z ołowiu pozniej przykleić pólkę w serwami, podłączyc pod odbiornik oraz wyważyć i mozna robić oblot.
endriuRC Opublikowano 25 Listopada Autor Opublikowano 25 Listopada Gotowy! Waga 495g +- 30g ołowiu bedzie trzeba na nosek wpakować.
Patryk Sokol Opublikowano 25 Listopada Opublikowano 25 Listopada Z ciekawości: http://tailwindgliders.com/files/Sailplane Calc Cruciform Tail May 2016.zip Wrzuciłbyś wymiary Swisha w ten arkusz i pokazałbyś co wyjdzie? Na oko ma podobne proporcje jak Kadet z Top Modela i jestem ciekaw czy dobrze widzę.
endriuRC Opublikowano 13 Grudnia Autor Opublikowano 13 Grudnia Dziś odbyłem pierwszy lot szybowcem na Górce Siewierskiej. Pomimo mgły odważyłem się zrobić oblot... Udało się polatac 15min bez lądowania... nie użyłem ani raz trymera model lata naprawdę poprawnie i jestem zadowolony. Wywazenie na 80mm od natarcia okazało się strzałem w 10. 2
Rekomendowane odpowiedzi