Gość slawekmod Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Heh , czy ten "garb" to prze zemnie ? :wink: Chyba tak .Nie podobał mi sie i już.Coś wiadomo w tej sprawie w której do Ciebie dzwoniłem? .Jutro jadę do Parczewa, chyba wrócę przez Puławy,jak byś miał sekundę to moglibyśmy się spotkać i zagadnąć chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Przebudowałem to i owo. Więcej zmian nie przewiduję. Dziś zrobiłem zakończenie garbu w okolicach stateczników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Ale mi się ten model podoba :oops: Robota czysta, dokładna aż mnie dziw bierze, że to wszystko wycinane ręcznie :shock: Jaki silnik Pan planuje do tego modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Skoro tak Ci się podoba to powinieneś przestudiować wątek i byś wiedział- DL50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Jeszcze jedno zdjęcie, miałem je umieścić wcześniej ale mam dziś problemy z internetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Hmmm! Prawie jak Spit z DA! ;-) A poważnie to baaaardzo ładna robota! Sławek, nie zwróciłem uwagi czy o tym pisałeś - gdzie składasz model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 ..przy garach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 dlatego taki czyściutki , ACZE wybielacz . :wink: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Kuchnia jak zwykle.Jedyne miejsce gdzie mogę robić modele, tzn. nie mogę robić ale robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 ...a jego pani to toleruje, bo a to zupę zamiesza, herbatę czy kawę zrobi, jak żywica wiąże to i pozmywa - same plusy :wink: Sądząc po szybkości budowy i ilości modeli zorganizowane jest to w sposób wręcz perfekcyjny :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Mam balsę więc zacznę kombinować coś w temacie skrzydeł.Tak sobie myślę nad ultimate z prostym kadłubem coś w rodzaju Katany 1,4 w granicach 1400mm rozpiętości.Bez żadnych udziwnień typu pękaty kadłub i te sprawy.Jak by zrobić takie coś lekko to mogłoby fajnie latać na jakimś 4T.Hmmm. Karlem, stosuję metodę budowy wymijająco omijającą.Robię wtedy kiedy żona jest w pracy .W pracy myślę co i w jakiej kolejności zrobić żeby maksymalnie wykorzystać te 2h kiedy nie ma mojej drugiej połowy.Jest to taka powiedzmy metoda partyzancka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 żeberka z lasera czy ręcznie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 żeberka z lasera czy ręcznie?? Ręcznie wytnę je szybciej niż poczta zdołała by dostarczyć laserowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 czym pan wycina?? Dla mnie to sprawia dużą trudność, może technikę złą obrałem, żeberka as ażurowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 czym pan wycina?? Dla mnie to sprawia dużą trudność, może technikę złą obrałem, żeberka as ażurowane?? Piłka włosowa w ramce i ogień.Dobra piłka włosowa to podstawa.Jak masz kiepską to wtedy można się zdenerwować i zrazić do pracy.Żeberka będą z balsy 2mm więc ażurował nie będę.Żeberka w centropłacie będą ze sklejki brzozowej 2mm ażurowanej gdzie tylko się da.Łącznie tych sklejkowych będzie 8sztuk.Będą tworzyły elementy wytrzymałościowe a balsa nie da sobie z tym rady.Zresztą rozpisywał się nie będę , sami zobaczycie.Dziś szlifowałem garb ale nie ma co pokazywać więc fotek niet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Odstaw te wszystkie mikro pierdziawki i bierz się z kończenie Ultimata. Te maszyny latają jak marzenie , pierwszy raz zrobiłem harriera z palcem w d..., tak od niechcenia . Zmniejszyłem gaz, podciągnąłem wysokość, a model majestatycznie zaczął opadać , zero bujania , walki , miód malina . No i w zbożu kręgi robi. :devil: Kończ, kończ, bo się po Żarze zbieram do Ciebie na lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Zapraszam do nas, polatamy wspólnie.Popierdziawka jest już na ukończeniu druga też, potem biorę się za ultimate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Tomek na górze Żar będziesz latać Ultimatem ? :jupi: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Nie . Jadę jako widz . :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 No to chłopaki mam nadzieję że się spotkamy na Żarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.