Viper Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Jutro (sobota 31.01.2026) i pojutrze (niedziela 1.02.2026) odbędzie się w Warszawie kolejna edycja wystawy i konkursu modeli papierowych - Kartonowa Syrenka 2026. Szczegóły w linku: https://modelezkartonu.pl/event/kartonowa-syrenka-2026/ Zdecydowanie rekomenduję, byłem już kilka razy i teraz też się wybieram. 1
Viper Opublikowano Sobota o 10:43 Autor Opublikowano Sobota o 10:43 Skoro jest zapotrzebowanie to postaram się ciekawsze modele pstryknąć
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Viper Opublikowano Sobota o 15:06 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Sobota o 15:06 Byłem, w innym miejscu niż poprzednie edycje i pod tym względem dramat, dojazd pokomplikowany, a dodatkowo totalny brak miejsc do parkowania, więc jeśli ktoś z organizatorów przypadkiem czyta, to podziękowanie za organizację, ale lokację możnaby było zmienić. A sama wystawa bardzo ciekawa, modeli może jakby z roku na rok ciut mniej, ale poziom wysoki. Gratulacje dla wszystkich wystawców, po kazdej takiej imprezie nabieram zapału na dłubanie. Czasem aż trudno uwierzyć jakie cudeńka mogą powstać z kartonu A oto fotki 4 5
ahaweto Opublikowano Sobota o 21:10 Opublikowano Sobota o 21:10 Cywilnych pojazdów i kolei nie było ?
Viper Opublikowano Sobota o 21:58 Autor Opublikowano Sobota o 21:58 Cywilnych kilka było, ale ta relacja jest mocno subiektywna i ograniczona, co ja poradzę, że bardziej podobają mi się militaria (głównie okręty i samoloty, co pewnie widać ) Ale następnym razem, obiecuję, zwrócę uwagę i pofocę również cywilne. A co do kolei to tak się zastanawiam, że chyba rzeczywiście nie zauważyłem. 1
Rekomendowane odpowiedzi