Andrzej68IX Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Od około tygodnia moja ładowarka ładuje accu LiPol tylko do 1000mAh (dokładnie 999) następnie muszę ją rozłączyć i ponownie doładowuje jeszcze powiedzmy 400 czy 500mAh. Dzieje się tak z różnymi akumulatorami. Mam ją już wiele, wiele lat – instrukcja dawno poszła spać. Rodzi się pytanie czy ta ładowarka już się kończy że tak świruje czy coś niechcący nacisnąłem (nie mam pojęcia co). Z elektroniki jestem totalny lajkonik. Pomóżcie!
Bodzioch Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Ładowarka ma ustawiany limit czasu , pojemność aku i napięcie końcowe ładowania na celle. Spełnienie jednego z warunków kończy ładowanie.
Andrzej68IX Opublikowano 9 Marca Autor Opublikowano 9 Marca Andrzeju jak w to wejść (lajkonik) jak to zmienić, instrukcji już nie mam. Od lat niczego nie zmieniałem/ustawiałem/regulowałem. Dla mnie kluczowym słowem jest AUTOMATYCZNIE i tak było przez wiele lat. Ładuję nią tylko Lipole do Ni-Cd mam inną ładowarkę.
Market Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Pierwszy z brzegu link http://redberet.pl/templates/images/files/3129/powerbean-1152202406.pdf
Andrzej68IX Opublikowano Środa o 14:41 Autor Opublikowano Środa o 14:41 No niestety. Próbowałem dzisiaj podładować accu 4S i nadal to samo - dochodzi do 1000mAh i rozłącza. Ustawienia takie jak na zdjęciach. Ale powtarzam jeszcze raz: od wielu, wielu lat niczego nie zmieniałem w ustawieniach.
zbjanik Opublikowano Środa o 15:30 Opublikowano Środa o 15:30 Przypominam sobie teraz- też miałem podobnie , po dobrych 9-10-ciu latach używania . Ale znalazłem sposób- zamówiłem nową i znowu mam jak wcześniej, ładuje bez problemu. To najprostsze i skuteczne wyjście.
Andrzej68IX Opublikowano Środa o 15:35 Autor Opublikowano Środa o 15:35 Dziękuję Zbyszku też się ku temu skłaniam. Po co ryzykować że się coś sfajczy w trakcie ładowania. 1
heli-k Opublikowano Czwartek o 01:26 Opublikowano Czwartek o 01:26 Z pierwszego zdjęcia wynika że masz włączone ograniczenie czasu ładowania na 120min a ładujesz pewnie prądem 500mA i wszystko się zgadza przy takim prądzie ładowarka zakończy ładowanie przy około 1000mAh. Albo wyłącz ograniczenie czasowe ładowania albo zwiększ prąd ładowania do 1c pojemności i będzie po problemie. Można jeszcze zwiększyć czas ładowani np do 240min. Do obsługi ładowarki tak samo jak do telewizora, ekspresu do kawy czy kuchenki nie musisz znać się na elektronice wystarczy zapoznać się z instrukcją obsługi. 1
Bodzioch Opublikowano Czwartek o 07:32 Opublikowano Czwartek o 07:32 Pokaż ustawienia ładowarki tego pakietu przed naciśnięciem START. Jeżeli masz 120 min. i mały prąd ładowania to ładowarka kończy ładowanie po 120 min. Pokaż też jakie jest napięcie pakietu po zakończeniu ładowania
noker Opublikowano Czwartek o 08:16 Opublikowano Czwartek o 08:16 Sprawdż te ustawienia co ci Andrzej pisał WhatsApp Video 2026-03-12 at 09.14.15.mp4 1
Andrzej68IX Opublikowano Czwartek o 20:28 Autor Opublikowano Czwartek o 20:28 Dziękuję Rafale za filmik - to chyba było to. Ale jakim cudem to się tam tak głęboko w opcjach przestawiło tego nie wiem. Używana wiele, wiele lat i zawsze ładowała "do pełna". Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi