krzycho_2 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Witam. Zastanawiam się, czy to byłoby możliwe. Wolałbym silnik o wolniejszych obrotach, bo jazgot znacznie milszy. Musiałby by to być benzyniak o dość sporej pojemności (15ccm- mniejszych do samochodów nie widziałem), więc pytanie do kolegów, którzy znają ten model - czy taki silnik by się tam dało "upchać" w miejsce silnika 3.3 nie licząc koniecznych przeróbek adaptacyjnych... 1
krzycho_2 Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Tak myślałem. Dzięki za potwierdzenie moich wątpliwości.
krzycho_2 Opublikowano Niedziela o 13:56 Autor Opublikowano Niedziela o 13:56 W takim razie chętnie bym zamienił tego Revo na benzynowego Savage 15ccm.
Granacik Opublikowano Niedziela o 17:31 Opublikowano Niedziela o 17:31 Do Revo można kupić (przynajmniej kiedyś były dostępne) konwersję na silniki tzw BigBlock czyli klasyczne 21 wzwyż.
Krystiano12 Opublikowano Niedziela o 19:28 Opublikowano Niedziela o 19:28 Kiedyś udało mi się upchać silnik od kosy/dmuchawy spalinowej do modelu truggy 1:8 . Konwersja kompletnie nie opłacalna. Wyrzuciłem wtedy dyfer centralny i przedni napęd. Środek ciężkości modelu zachwiany, brak mocy nawet z napędem na jedną oś czyli sztuka dla sztuki.
krzycho_2 Opublikowano Niedziela o 20:19 Autor Opublikowano Niedziela o 20:19 Do takich samych wniosków doszedłem. Mój model jest nowy, nie odpalany ani raz, więc będę próbował się z kimś zamienić na model z fabrycznie zamontowanym silnikiem benzynowym np. Savage XL Octane RTR, lub coś podobnego.
Krystiano12 Opublikowano Niedziela o 20:35 Opublikowano Niedziela o 20:35 Na pewno musi brać pod uwagę, że model benzynowy tak czy siak będzie sporo słabszy, chyba że kupisz jakąś zmodowaną baje lub coś tego pokroju z innym silnikiem i dyfuzorem. Ogólnie ciężki temat. Co jak co ale elektryk to jednak jest rozwiązanie. Kiedyś sam dojdziesz do tej konkluzji. A model spalinowy tylko do wiecznego grzebania i pogłębiania studni dla pieniędzy.
krzycho_2 Opublikowano Poniedziałek o 04:55 Autor Opublikowano Poniedziałek o 04:55 Model może być słabszy. Nie zależy mi na wyczynowych osiągach, natomiast mam wielki sentyment do silników spalinowych (swój pierwszy silnik lotniczy miałem jakieś 60 lat temu). Benzynowe silniki mają o dwadzieścia kilka tysięcy obrotów mniej, a więc "grają" zupełnie inaczej. Obecnie to dla mnie ważniejsze niż osiągi.
krzycho_2 Opublikowano Poniedziałek o 20:35 Autor Opublikowano Poniedziałek o 20:35 dlatego, jak pisałem wyżej, chętnie zamienię tego Revo na benzynowego Savage 15ccm, lub jakiś podobny model z silnikiem benzynowym.
Rekomendowane odpowiedzi