kaczma2 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jeżeli mamy instrukcję aparatury lub regulatora i inne w innym języku to można przy pomocy smartfona i komputera wydrukować tłumaczenie. Smarfonem robiłem zdjęcia poszczególnych stron instrukcji przy dobrym świetle. Były widoczne w Zdjęcia google ale po podłączeniu przewodu do komputera nie były widoczne z karty pamięci. Są natomiast widoczne w przeglądarce w Zdjęcia Google z dzisiejszego dnia. Po kliknięciu na 1 obrazek następuje powiększenie i u dołu jest napis Tłumacz, który powoduje tłumaczenie. Po Zapisz jako, zapisany jest we wskazanym folderze. Tak samo z pozostałymi stronami. Jeżeli instrukcja ma być wydrukowana to dobrze mieć program do obróbki foto lub graficzny gdzie można odciąć niepotrzebne marginesy a zwiększając kontrast rozjaśniam tło. Drukarka wtedy szybciej drukuje. Po każdej takiej czynności robi się wydruk i odwróconą kartkę wkłada się ponownie do drukarki. Być może już w smartfonie można dokonać tłumaczenia ale nie znalazłem takiej opcji. Nie wiem czemu na zdjęciu wychodzi ciemne tło. Nie znalazłem też opcji robienia zdjęć tekstu. Być może trzeba mieć konto w Google.
maxiiii Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu A jak ktoś ma drukarkę z drukiem dwustronnym? Szukaleś może OCR?
robert.pilot Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Strona https://translate.google.pl/?sl=pl&tl=en&op=translate pozwala na dodanie PDF lub obrazu i tłumaczy, bardzo proste. Pobierasz plik instrukcji z internetu, dodajesz PDF i tłumaczysz.
Rekomendowane odpowiedzi