kaczma2 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Okazyjnie kupiłem apkę pistoletową 6 kanałową. Przetłumaczyłem instrukcję przy pomocy tłumacza google. 1 i 2 kanał OK. Steruje kierunkiem i obrotami. Nie jestem samochodziarzem i chciałbym wykorzystać któryś z pozostałych kanałów chociażby do włączania oświetlenia. Mam switch samochodowy na 2 obwody świateł. W instrukcji nie jest pokazane co można podłączyć do pozostałych gniazdek odbiornika. Aparatura DUMBO-X6. Proszę o poradę.
kaczma2 Opublikowano Poniedziałek o 07:07 Autor Opublikowano Poniedziałek o 07:07 Dłużej zająłem się tą apką. Jest 4 kanałowa a nie 6. Na CH 4 suwak przesuwając dźwignia serwa wychyla się w prawo lub w lewo. Czy switch RC zadziała. Jeszcze mam do sprawdzenia przycisk CH 3.
Bodzioch Opublikowano Poniedziałek o 08:03 Opublikowano Poniedziałek o 08:03 Podepnij pod kanał 3 serwo i zobacz jak się zachowuje - może być chwilowy. switch powinien działać , sterowany jet takimi impulsami jak serwo , 1
kaczma2 Opublikowano Wtorek o 05:40 Autor Opublikowano Wtorek o 05:40 Na 3CH serwo po naciśnięciu przycisku obróciło ramię kawałek w lewo. Po naciśnięciu znowu na krótko w lewo. Nie sprawdzałem co się stanie gdy serwo dojdzie do oporu. Swiatło zapali się i zaraz zgaśnie. Klakson albo syrena na krótko powinna działać. Znalazłem rysunek odbiornika od 6 kanałowej. Do któregoś z tych dodatkowych podłączony był moduł, nie wiem jaki. Były 2 wyjścia. Na deferencjał i na LED oraz dodatkowo był połączony z CH 3 odbiornika. Na razie nic nie buduję z nowych modeli. Mam ich za dużo. Przerabiam modele statków. Wyjmuję w oświetleniu diody 5 milimetrowe i wstawiam ledy płytkowe o symbolu 1206 z Aliex. Po ustawieniu w dobrym kierunku dają wyraźne światło kolorowe lub białe wypełniające całą lampę. Zmieniam silniki.
Bodzioch Opublikowano Wtorek o 07:41 Opublikowano Wtorek o 07:41 Ja mam FS-i4 i tu mam kanał 4 jest impulsowy. w samochodach kiedyś były skrzynie biegów teraz chyba służy do chwilowej blokady mechanizmu różnicowego. Do łódek zanętowych robie układ który wykorzystuje wyjście impulsowe haczyka do zasilanie echosondy. Tutaj możesz podpiąć pod ten kanał switch RC z wyjściem na przekaźniku a pod jego styki przekaźnik elektroniczny bistabilny. Krótki impuls załącza i wyłącza przekaźnik bistabilny .
kaczma2 Opublikowano Środa o 05:47 Autor Opublikowano Środa o 05:47 Muszę to sprawdzić. Mam switch do samochodów, który zmienia rodzaj świateł. Palą się reflektory lub tylne światła, kierunkowskazy i jest przypisany do 3 kanału.
Rekomendowane odpowiedzi