Senti636 Opublikowano Czwartek o 11:25 Opublikowano Czwartek o 11:25 Witajcie. Mam łódkę zanętowa na płycie mosfet, silnikami wraz z regulatorami, i echosonda, do tego światła obrysowe, i sterowane klapy zrzutowe, wszystko podpięte pod płytę i zasilane z pakietów Li-on. Osobno łódka i osobno echosonda, z aparaturą Radiolink at10II i rd12ds i prm-01. Czy da się zrobić GPS i żeby zapisywać pkt z poziomu aparatury i później do nich płynąć. Co muszę kupić i jak to podpiąć i skonfigurować. Pomożecie? Dzięki wielkie.
japim Opublikowano Czwartek o 15:51 Opublikowano Czwartek o 15:51 Potrzebujesz jakiegos mikrokomputera (kontroler, FC) ktory ogarnie nawigacje z GPS. Z aparatury da sie potem ogarnac sterowanie do nastepnego punktu GPS, ale bedzie troche zabawy w programowanie przelacznikow. Przydalaby sie jakas telemetria z autpilota abys wiedzial do ktorego punktu plynie.
Senti636 Opublikowano Czwartek o 17:08 Autor Opublikowano Czwartek o 17:08 Godzinę temu, japim napisał: Potrzebujesz jakiegos mikrokomputera (kontroler, FC) ktory ogarnie nawigacje z GPS. Z aparatury da sie potem ogarnac sterowanie do nastepnego punktu GPS, ale bedzie troche zabawy w programowanie przelacznikow. Przydalaby sie jakas telemetria z autpilota abys wiedzial do ktorego punktu plynie. Możesz coś polecić? Z czym nie będzie później trudności, problemów? Z tego co czytałem to myślałem żeby dokupić: Radiolink CrossFlight Mini Kontroler Lotu - Autopilot RadioLink Mini M8N GPS TS100 dla MINI PIXHAWK RadioLink PRM-03 Moduł telemetrii OSD Tylko jak to podłączyć i skonfigurować. Czy lepiej coś innego?
maxiiii Opublikowano wczoraj o 11:10 Opublikowano wczoraj o 11:10 Jak masz w odbiorniku pwm lub ppm to zazwyczaj wystarczy stary apm plus ublox 6m z kompasem. Jest do niego gotowe oprogramowanie i wiele tutoriali w sieci . Jak dołożysz telemetrię i tablet to bedziesz miał fulwypas na wodzie. Jak kpisz tanio pixa to nawet carp pilot bedzie obsługiwał wszystkie funkcje. Przy apm ma problemy z serwami. 1
Rekomendowane odpowiedzi