jacekplacek Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Na regulatorze oprócz ilości np. 30 A, co akurat rozumiem, jest jeszcze napis np. BEC 5V/2A. No i tu nie rozumiem z czym mam do czynienia, 5V , rozumiem że to jest napięcie, zasilające odbiornik i serwa. Ale co to za 2A ? Jak nam w domu włączoną pralkę, suszarkę to po wkaczeniu małego czajnika wywala mi korki, czy te 2A ogranicza ilość i wielość serw ????
witold_pi Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2A to dwa ampery maksymlnego prądu o napięciu 5V, ilość serv zależy od ich poboru mocy 1
jacekplacek Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu A czy na serwach jest opisany ten pobór, no i hak sie to dobiera zeby nie przekroczyc tych np. 2A, albo odwrotnie jak to policzyc hakuej wielkisci ten BEC należy kupic ? Jeżeli mam np. 4 serwa standard o wadze ok 60g każde, to skąd mam wiedzieć jaki BEC muszę dla nich kupić?
maxiiii Opublikowano 17 minut temu Opublikowano 17 minut temu Te 2A to też z palca wzięte. zazwyczaj mają do 1A i to przy dość dużej temperaturze. Te "lepsze" ESC mają przetwornicę i wtedy mogą dać nawet 3A. Do serw lepiej stosować oddzielny "porządny" BEC. Najlepszy jest zrobiony na inverterze. Możesz zrobić sobie samemu. https://pl.aliexpress.com/item/1005006700113120.html Ten bez problemu wytrzymuje 4,5A.
jacekplacek Opublikowano 16 minut temu Autor Opublikowano 16 minut temu A bez mierzenia się nie da ? A czy mógłbyś u siebie zmierzyć, ile potrzebują te 4 serwa standard, albo 4 serwa 25g ? 2 minuty temu, maxiiii napisał: Te 2A to też z palca wzięte. zazwyczaj mają do 1A i to przy dość dużej temperaturze. Te "lepsze" ESC mają przetwornicę i wtedy mogą dać nawet 3A. Do serw lepiej stosować oddzielny "porządny" BEC. Najlepszy jest zrobiony na inverterze. Możesz zrobić sobie samemu. https://pl.aliexpress.com/item/1005006700113120.html Ten bez problemu wytrzymuje 4,5A. O to już jest coś, bo sam zauważyłem że te niby 2A to jakaś lipa i że trzeba by znaleźć coś pewnego, zbudować nie potrafię, ale mógłbym kupic, tylko chciałbym wiedzieć jak ustalić jakiej wielkości i ew. co warto kupić i czy znowu chińczyk nie napiszec, ze jest 3A , a będzie jak zawsze dużo dużo mniej 😞
Rekomendowane odpowiedzi