mirolek Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Zapraszam na zawody modeli skalowanych aircombat do Krakowa Tym razem organizatorem jest Aeroklub Krakowski w Pobiedniku a termin zawodów nieprzypadkowy, zbieżny z dniem dziecka i organizowanym przez Aeroklub piknikiem rodzin lotniczych. Na lotnisku będzie się zatem działo znacznie więcej atrakcji niż tylko nasze zawody ale większość na pasie startowym albo w powietrzu a nasze zawody jak zawsze za pasem na skraju lotniska. Zapraszam zatem w niedzielę na godz. 10-ą. Rozegramy 4 rundy ww2 oraz 3 rundy ww1. To pierwsze i zarazem przedostatnie zawody ACES w Polsce tym roku Przełom maja i czerwca potrafi być w Krakowie upalny jak w Grecji ale może tez być zimno i deszczowo o czym przekonaliśmy się w 2021 roku gdy początkiem czerwca padało prawie 2 tygodnie. Przesuwaliśmy wtedy zawody a i tak było mokro, szaro. Na dzisiaj pogoda zapowiada się całkiem dobrze i mam nadzieję, tak zostanie a rywalizować będą: 1. Mirosław Skowroński ww1, ww2 2. Robert Jaroszek ww1, ww2 3. Andrzej Toczewski __, ww2 4. Andrzej Spólnik ___, ww2 5 Marek Betka ____ WW2 6. Tomasz Betka ____ WW2 7. Michał Nowacki ____ WW2 8. Grzegorz Bielecki WW1, ____ 9. Paweł Szpak ____, WW2 Czekamy na zgłoszenia kolejnych zawodników , rejestracja jak zawsze na adres e-mail: wesoly_mirolek@interia.pl ZAPRASZAM Info ze strony AEROKLUBU: Konieczne jest wprowadzenie do systemu parkingowego numerów rejestracyjnych samochodów zawodników aby zwalidować opłaty - prześlijcie mi mailem w uzupełnieniu zgłoszeń. ms 3
mirolek Opublikowano Czwartek o 10:12 Autor Opublikowano Czwartek o 10:12 Na stronie aircombatu znajdują się dodatkowe informacje dla zawodników; http://www.aircombat.pl/ACES/forum/viewtopic.php?f=10&t=236&p=3563#p3563 Widzów i sympatyków zapraszam od godz. 10ej na lotnisko w Pobiedniku. Zwracam uwagę, że zawody odbywają się na czynnym lotnisku i wymagane są żółte kamizelki w czasie przebywania w strefie zbliżonej do pasa startowego. Walki eliminacyjne planowane są od 10.30 do godz. 14.30 około 15e-j walki finalowe około 15,30 dekoracja i zakończenie zawodów W ciągu dnia ok. 13-ej przerwa i obiad dla zawodników. Mam nadzieję, że będzie to udany dzień - zapraszam ms 1
samolocik Opublikowano wczoraj o 06:37 Opublikowano wczoraj o 06:37 Cześć! Parę zdjęć i wyniki z zawodów: http://www.aircombat.pl/ACES/forum/viewtopic.php?f=10&t=236&start=10
mirolek Opublikowano wczoraj o 06:55 Autor Opublikowano wczoraj o 06:55 Zawody Aircombat "Bitwa o Pobiednik" zostały rozegrane i zostały juz tylko wspomnienia - mam nadzieję, że dobre i zostaną w pamięci na długo. Były kolizje, były emocje ciasnych manewrów i polowania na taśmę i były niesamowite 3 cięcia w jednej rundzie zwycięzcy ww2 Tomasza Betki - gratuluję. Dziękuję wszystkim którzy mimo kapryśnej pogody zdecydowali się na przyjazd do Krakowa i wystartowali w tych zawodach. Dziękuję też Piotrowi (samolocik) bez którego nie byłaby możliwa organizacja tego wydarzenia oraz Sławkowi (sławomir) który jako sędzia czuwał nad bezpiecznym przebiegiem zawodów. Aeroklub Krakowski przejął patronat nad zawodami i mam nadzieję, że organizując kolejne zawody walki powietrzne w Krakowie nabiorą rozpędu ms 1
Rekomendowane odpowiedzi