Patryk Sokol Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Hej Po moim poprzednim, nieudanym podejściu do latającego skrzydła (Amokka z RC-Europe - żenada i chała) zdecydowałem się na kolejną próbę. Padło na: https://www.re-design-flugmodelle.de/artikeldetails/kategorie/nurfluegel/artikel/up2you-vc.html I nie będę krył, to że producent pokazuje wykres z osiągami mi pomogło w wyborze Zamówienie poszło po przeciwnym biegunie, jak ta nieszczęsna Amokka Zamówiłem i po 15min dostałem maila z przeprosinami, że wysyłka dłużej zajmie niż by producent chciał. Okazało się, że to dłużej, to było 3 dni . Po tym czasie dostałem maila z pytaniem, czy wciąż jestem zainteresowany. Potwierdziłem i paczka następnego dnia do mnie jechała. A żeby było jeszcze zabawniej - dane do płatności otrzymałem dopiero po wysłaniu paczki. Z dopiskiem, że prosi o przelew w ciągu 10 dni. No, ale co dostałem? Po otwarciu paczki widok jest taki: Cóż - tak jeszcze nie widziałem Detale zaś wyglądają tak: Jak widzicie - zero syfu z lasera, wszystko frezowane Jakość frezowania bardzo dobra. Wygląda, że frez down-cut 1mm był w użyciu I parę formatek z bliska: No - jest ładnie Z kompozytem też producent sobie radzi Frezowane listwy spływu - bardzo fajny detal No i bagnety są dziwne Podtoczenia są po to, żeby nie przelatywały na wylot przez żebro. Dało się to rozwiązać kawałkiem sklejeczki, domykającej otwór. Ale co kto lubi Na tę chwilę - bardzo mi się ten zestaw podoba. Konstrukcja jest jasna, sensowna i przemyślana, jakościowo wygląda fajnie, a dołączony komplet zdjęć z budowy świadczy, że ktoś to serio zbudował Szkoda tylko, że od razu tego modelu nie wziąłem, zamiast bezsensownej Amokki. Ale cóż - tamto do zapomnienia. 2 1
RobRoy Opublikowano 6 minut temu Opublikowano 6 minut temu Szkoda .. już myślałem że się wkurzyłeś tak , że zaprojektujesz własne skrzydło ... 😉 Bardzo ładny widok , wydrapany jedyneczką każdy element ... czyli jednak można. Szkoda tylko że ostatnio cena frezów poszła w górę... .
Rekomendowane odpowiedzi