kkkamil Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca Ostatnio udało mi się polecieć takim modelem. Pierwotnie zbudowałem go jako elektryka z płyty kartonowo piankowej 5mm. Z planów znalezionych w necie. Model nazywa się Foam Wonder, plany opracowane zostały na podstawie modelu balsowego SIG Wonder. Pianka bardzo prosta w budowie i lata bezproblemowo. Model o rozpiętości 100 cm. Lotki plus wysokość. Następnie model okleiłem tasmą pakową, dodając spalinę. Poleciał również bez problemu, ale niestety przy lądowaniu złamałem śmigło. Obecnie jestem w trakcie budowy konstrukcyjnego modelu do którego przelożę wyposażenie z tej spalinowej pianki. O tym będzie właśnie c.d. tego tematu. 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kkkamil Opublikowano 10 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 Lipca Płat to styropian oklejony balsą 1mm na klej poliuretanowy soudal. To moje drugie skrzydło w tej technice, tym bardziej jestem zadowolony z efektu. Najwięcej trudności miałem z cięciem rdzenia drutem, ale po kilku próbach udało się. Tak jak pisałem rozpiętość 100 cm, profil symetryczny 5 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kkkamil Opublikowano 14 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 Lipca Powstały kolejne elementy, już mnie cieszy ten widok! 4 1
Grzesiek Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Masz moze plan do udostępnienia? Podoba mi sie to latadło ,mam trochę silnikow ok 2cm wiec było by co robić.
kkkamil Opublikowano 14 Lipca Autor Opublikowano 14 Lipca Jako takich planów nie mam, piankę budowałem z tych: 438684_a8dac8c349004a0ed33f4fd36599b743.pdf Balsiaka z kolei wg zbudowanej pianki, oraz tego trochę niewyraźnego pliku: https://www.ebay.com/itm/157670500496 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kkkamil Opublikowano 4 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 Sierpnia Podziałałem przy modelu, chciałem mu nadać taki specyficzny look, jak z dawnej osiedlowej modelarni. Takie modele vintage zapamiętałem z dzieciństwa, jako coś magicznego. Inspirowałem się malowaniem tego modelu łódki znalezionym w internecie. A tu postępy: 6
Rekomendowane odpowiedzi