kkkamil Opublikowano Czwartek o 13:25 Opublikowano Czwartek o 13:25 Ostatnio udało mi się polecieć takim modelem. Pierwotnie zbudowałem go jako elektryka z płyty kartonowo piankowej 5mm. Z planów znalezionych w necie. Model nazywa się Foam Wonder, plany opracowane zostały na podstawie modelu balsowego SIG Wonder. Pianka bardzo prosta w budowie i lata bezproblemowo. Model o rozpiętości 100 cm. Lotki plus wysokość. Następnie model okleiłem tasmą pakową, dodając spalinę. Poleciał również bez problemu, ale niestety przy lądowaniu złamałem śmigło. Obecnie jestem w trakcie budowy konstrukcyjnego modelu do którego przelożę wyposażenie z tej spalinowej pianki. O tym będzie właśnie c.d. tego tematu. 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kkkamil Opublikowano Piątek o 21:04 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Piątek o 21:04 Płat to styropian oklejony balsą 1mm na klej poliuretanowy soudal. To moje drugie skrzydło w tej technice, tym bardziej jestem zadowolony z efektu. Najwięcej trudności miałem z cięciem rdzenia drutem, ale po kilku próbach udało się. Tak jak pisałem rozpiętość 100 cm, profil symetryczny 5
Rekomendowane odpowiedzi