Marcinmb Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Co myslicie o tym samolociku ??Chcialbym go wykorzystac przedewszystkim jako nosnik kamery i aparatu do wykonywania zjdec z powietrza.Jakie opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Chyba zły dział Panie Moderatorze... A co do modelu to moim zdaniem jest trochę za mały. Jeśli chciałbyś wsadzić tam zestaw FPV to model sie nie nadaje, a jeśli sam aparacik (tak do 130g) to jeszcze jakoś ujdzie. Jeśli szukasz dobrej platformy to polecam Easy Stara, Twin Stara II, Easy Glidera (ewentualnie Elektro Juniora S którego będę w najbliższym czasie testował z zestawem FPV) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Dzial dobry,chyba.Zamierzam wykorzystac jako nosnik TYLKO kameru lub aparatu.Nie mysle o sprzecie FPV.Tylko ta dostepnosc-koniec kwietnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Koniec Kwietnia już nie daleko... akurat zdążysz napisać test i można kupować. xD (patrzę na wiek) Rozumiem, że aparat chciałbyś wstawić w miejsce kabinki ?? No w sumie czemu nie... tylko ten silniczek może się okazać trochę za słaby. Choć ja bym myślał przyszłościowo i zainwestował np. w TwinStara II. Ten model udźwignie dużo więcej... jest sprawdzony jako model i jako platforma i jak kiedyś Ci się zbierze na FPV to też nie będzie najmniejszego problemu. P.S też mi się coś zdaje, że trochę dział nie ten :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Co myslicie o tym samolociku ??Chcialbym go wykorzystac przedewszystkim jako nosnik kamery i aparatu do wykonywania zjdec z powietrza.Jakie opinie? Dzial dobry - potraktujcie to jak pytanie - czy ten samolocik udzwignie ciezar np. kamerki Szkoda tylko, ze brak konkretow - waga i wymiary tych gadgetow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Dzial dobry,chyba jest na tym forum taki dział jak PLATFORMA - NASZE KONSTRUKCJE i tam ten temat powinien się znajdować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 dobra tam... nie ma co gadać o dziale, a o modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nie robcie off-topa...ECO-to nie jest moja konstrukcja wiec :evil: A kamerka ktora planuje tam wlozyc wazy ok 160g.Wiem,toszke duzo,ale ewentualnie zmienilbym silnik poniewaz mam takie,a obciazenie powierzchni ten model ma calkiem niezle..Wie ktos z czego jest wykonany ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Kadłub patrząc na zdjęcia wygląda jak z EP ,szczególnie w okolicy pojemnika ma akumlator.Skrzydła trudno określić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Na moje oko to jest styro/EPP... Najlepiej widać na fotce gdzie pokazują wnętrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Dokladnie,ale czekam na wypowiedz osoby ktora miala juz do czynienia z modelami z HC z tego materialu.Czy to zwykly styropian,czy blizej mu do EPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Myślę, że nie można uogulniać uz do czynienia z modelami z HC z tego materialu. Ja bym poczekał na opinie/komentarze pod samym modelem na UH. Myślę, że też nie zaszkodzi nadać pytanie na stronce(w komentarzach)... prędzej, czy później ktoś odpowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Marcin to jest elapor,stateczniki depron lub styrodur pokryty tworzywem.Czy to ważne z czego zrobiony,małe obciążenie powierzchni a to najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Nie szkoda ci pieniedzy na to ustrojstwo? Nie lepiej cos sprawdzonego? Wez sobie Focusa, jrest wiekszy, tez wytrzymaly, a kosztuje sam platowiec, jezeli go kupujesz w czesciach, 115zł. Do tego bezszczotka, lipol, regler, smigielko, i zostanie ci sporo z tych 65$+koszty wysylki. I czekac nie bedziesz musial do konca kwietnia. A focus to ci dzwignie spokojnie ćwierć kilo. A stabilny w locie jest, jak przystalo na platforme. baxter Dopisek. Za wysylke zadaja 34$ to razem sie robi 100$. Nie wiem czy model jest tego wart.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Tutaj masz cały temat o tym modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Marcin. Ja bym Ci polecił samemu zrobić taki model - wyjdzie dużo taniej i będziesz miał kilka sam wiesz jakich innych zalet. Jeśli zależy Ci na podobnej konstrukcji ( ze śmigłem pchającym ) to rzuć okiem na: J-1 Prząśniczkę w wersji Park Fly , J2 lub J3 Tuffy - http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1000670 ( Plany: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1000670&page=10 ) Jeśli zależy Ci na wytrzymałej i prostej w naprawie konstrukcji to polecam właśnie Tuffy. Co prawda jest trochę brzydki, ale zawsze można zmodyfikować wygląd tego modelu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Co prawda jest trochę brzydki, ale zawsze można zmodyfikować wygląd tego modelu ... A dlaczego brzydki ?? Mi tam się w miarę podoba... no ale o gustach się nie dyskutuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ten Tuffy jest spoko i to jest "kopia" wing dragona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Chyba bardziej EasyStara... Ale w sumie to jedno i to samo... (tak jak np. Focus) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Witam Na forum HL, ktoś powołując się na dane od producenta tego modelu podaje, że dodatkowy ciężar jaki model może unieść, to 120 gram. PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.