kszczech Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 📅 29–30 sierpnia 2026 W imieniu Stowarzyszenia Inicjatyw Lotniczych serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników modelarstwa lotniczego – zarówno aktywnych modelarzy z własnymi modelami, jak i osoby, które chcą po prostu obejrzeć efektowne pokazy i miło spędzić czas. Czekają na Was dwa dni wspólnego latania, rozmów, wymiany doświadczeń oraz świetnej atmosfery. Do zobaczenia w Borkach!
kszczech Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia PUCHARY JUŻ SĄ! Dla tych, którzy mają chrapkę na zdobycie pucharu podczas III Pikniku Modelarskiego w Borkach, przedstawiamy listę kategorii. Żeby nie było później: „Panie, ja nie wiedziałem, że za to też dają puchar!” Macie więc trochę czasu, żeby się przygotować, poćwiczyć, dopracować model… albo przynajmniej opracować dobrą strategię. Kategorie znajdziecie poniżej. Trenujcie, bo puchary czekają! A kto zdobędzie którego? Tego dowiemy się już 29 sierpnia w Borkach! Do zobaczenia na lotnisku! PILOT KRET 2.0 „za najbardziej spektakularne spotkanie z Matką Ziemią” KRÓL DRUGIEGO PODEJŚCIA „bo pierwsze było tylko próbne” MISTRZ MIĘKKIEGO LĄDOWANIA „za lądowanie, którego nie poczuła nawet trawa” AS SOBOTNIEGO NIEBA „za najlepszy całokształt lotów” MISTRZ WARSZTATU „za najwyższą jakość wykonania” INŻYNIER Z WYOBRAŹNIĄ „za najciekawsze rozwiązanie techniczne” ULUBIENIEC PUBLICZNOŚCI „wybierany głosami publiczności” NAJGŁOŚNIEJSZE "ŁOOOO!" DNIA „za pokaz, po którym wszyscy otworzyli usta” NAJMŁODSZY PILOT PIKNIKU "Jeszcze nie ogarnia aparatury, ale już ogarnia latanie!”
Nielot Opublikowano Poniedziałek o 10:40 Opublikowano Poniedziałek o 10:40 Impreza na medal! Organizacja i atmosfera super. Nic dodać , nic ująć. Może troszkę pogoda nie dopisała w pierwszy dzień ale po 16 ruszyła karuzela z wielką kolejką do lotów. (nie doczekałem się ) Wieczorne spotkanie i niedziela pod znakiem pogody i fajowej atmosfery. Niestety też nie polatałem bo byłem zajęty Dreamlinerem Tomka . Dziękuję w swoim i moich kolegów imieniu za super imprezę. Do następnego roku! 2 1
kszczech Opublikowano Poniedziałek o 14:07 Autor Opublikowano Poniedziałek o 14:07 Dzięki. A tu wspomniana kolejka lotów I kilka moich zdjęć: No i przepiękne zdjęcia Grzegorza Łakomego i Krzysztofa Majewskiego https://www.facebook.com/radawiecrc/posts/pfbid02KCMszfS8vc3sntmFdvzpuA1J8D9wzyLAAFdXUYQpahBJcZ97QHt4tkDo3PnRjxual https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0vpwiqjYU47AxjjayZoW626C3YK7kjwK77CMNP1cyWFidtjjSFyhmU6BWdJTQVAddl&id=100083306139183 III Piknik Modelarski w Borkach za nami! Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy pomogli w organizacji i przygotowaniu pikniku, naszym gościom i modelarzom za przyjazd i wspólne latanie, a pilotom za wspaniałe pokazy — to dzięki Wam ten weekend miał tak świetną atmosferę! ❤️✈️ Jeszcze raz wielkie DZIĘKUJEMY wszystkim, którzy dołożyli swoją cegiełkę do tego wydarzenia — i mamy nadzieję, że za rok spotkamy się ponownie! 😊 4
pacek Opublikowano Poniedziałek o 19:14 Opublikowano Poniedziałek o 19:14 to była czysta przyjemność, uczestniczyć w tym spotkaniu 1
Rekomendowane odpowiedzi