Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AndrzejC Opublikowano 14 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 Sierpnia No więc po zamieszczeniu anonsu ,że poszukuję planów "szybowczyków" dla moich znajomych najmłodszych adeptów modelarstwa, po odzewie od Pana Andrzeja z Bydgoszczy po wstępnej rozmowie wsiadłem w auto i pierwszy raz od ponad roku i pojechałem do tej Bydgoszczy... Jazda poszła nadzwyczaj dobrze, bo długo po chorobie nie trzymałem kierownicy w rękach. I jak dojechałem to znalazłem się w świecie MASZYN PAROWYCH MINIATUROWYCH. W sumie takie rzeczy widuje się w zasadzie gdzieś tam w internetach w Ameryce, czy w jakichś muzeach... W zasadzie, jeżeli chodzi modelarstwo, mało co jest w stanie mnie zaskoczyć. A tu w pięknym domku na przedmieściach Bydgoszczy szczęka mi opadła jak zobaczyłem te małe cuda techniki modelarskiej, czyli maszyny parowe i modele. WSZYSTKO NA CHODZIE!!!! Jakość wykonania po prostu ni do uwierzenia!! Na prostych maszynkach typu OUS-1 nieco tylko zmodyfikowanych! Wprost nie do uwierzenia! Pan Andrzej, Bardzo miły człowiek o olbrzymiej wiedzy technicznej i modelarskiej wszystko mi pokazał,. Parę szczegółów na zdjęciach. A było co oglądać!! No i Małżonka Pana Andrzeja wspaniała kobieta, widać, że także żyje tą pasją. W sumie mam żal do kolegów z Bydgoszczy, że jeszcze żaden nic o tych cudach do tej pory niczego nie napisał,choć przecież wszyscy tam znają Pana Andrzeja i dopiero ja musiałem gnać prawie czterysta km z Wrocławia, żeby te cuda pokazać na forum. Panowie z Bydgoszczy może więcej napiszą, a może sam Pan Andrzej także forumowicz zechce coś więcej o tych swoich maszynkach z najwyższej półki napisać. A wszystko u Pana Andrzeja podobno zaczęło się od tego małego stateczka z ostatniego zdjęcia🙂 Przy okazji przywiozłem też trochę pozostałości modeli szybowców TUKAN którymi chętnie się podzielę. Ale o tym później i w innym miejscu. A.C. 10 1
Rekomendowane odpowiedzi