Marcin Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Hej, dawno nic glupiego nie zrobilem, wiec czas to naprawić. Pamiętacie może niektórzy akcję z ASW 22 Multiplexa... 4metrowy, ponad 20letni model. No więc teraz mam kolejny Na kadłubie pisze ASW 19, ale oryginał nie miał SW i statecznika pływającego, natomiast mój model ma właśnie cały statecznik pracujący jako ster wysokości. Tak więc, czy to jest mimo wszystko ASW 19 albo jednak coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 kadłub podobny do ASW 19, jak i do ASW 20, ale to chyba ten sam kadłub http://www.alexander-schleicher.de/galerie/typen_galerie/19_3sa.jpg http://www.alexander-schleicher.de/galerie/typen_galerie/20_3sa.jpg a ten pływający ster wysokości to może wymysł kogoś kto go robił, kupił sam kadłub a resztę dorabiał, pasował mu taki SW to taki zrobił :jupi: :faja: porównaj skrzydła, jeśli je masz 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 19tka Zdjęcie z przed remontu : nie widać na nim niestety stanu dokładnego modelu. Kadłub popękany lakier, poza tym cały prawie. Jedynie przejście z ogona w statecznik pionowy do sklejenia, bo uszkodzone. Jak narazie zacząłem usuwać starą folię ze skrzydeł. Po godzinie czasu cos takiego wyszlo: Natarcie w jednym miejscu uszkodzone - się zalaminuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MojaModelarnia Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Czekamy na więcej No nie myślę że to coś głupiego naprawiać model. Zwłaszcza teraz... przecież kryzys pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Szlifowanie, szlifowanie i jeszcze raz szlifowanie po kilku godzinach pracy skrzydła straciły resztki starej folii Teraz widać, że jedno skrzydło wymaga podklejenia w kilku miejscach, drugie wygląda na nienaruszone konstrukcyjnie. Stare i zardzewiałe elementy metalowe przy końcu skrzydła Jeden z hamulcy wraz z systemem wspomagania zamykania Jutro zabieram się za laminowanie pęknięć i wzmacnianie skrzydeł na krańcach. Pozostaje zdecydować, czy serwa lotek wpakować do skrzydeł czy pozostać przy oryginalnym rozwiązaniu - serwo lotek w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Nie działa link do fotki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam,oczywiśćie wstaw serwa w skrzydła,trochę roboty będzie :evil: ,ale da to efekt :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 racja, nie ma o czym gadać - dwie lotki = dwa serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 VJ_Adams, nie wiem czemu nie działają, w ostateczności tutaj http://picasaweb.google.pl/MarcinJendrosz/Asw19# znajdziesz caly album Serwa lotek tak czy inaczej będą dwa. Zastanawiałem się jedynie nad dwiema opcjami. Opcja pierwsza: lotka ------- dzwignia L -------- serwo w kadłubie Opcja druga: lotka ---------serwo w skrzydle Zdecydowałem na wersję drugą, z serwami http://www.nastik.pl/gws-micro2bbmg-p-337.html schowanymi w skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opcja druga: lotka ---------serwo w skrzydle dobry wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Czipsy...ee, serwa przyszły HS 322 HD na kierunek i hamulce, 475 HB na wysokość, duży GWS na wyczep, mniejsze MG na lotki. Z większych wydatków, to chyba tyle. Zostaje jeszcze pakiet odbiornika, no i nie wiem, może sam odbiornik kupię, jeśli nie będzie mi się chciało przenosić z innego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 No to fajnie,masz noc z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 A gdzie tam. Serwa na razie leżą. Najpierw chcę przygotować pod nie skrzydła, przeciągnąć okablowanie itp. Potem okleić i na końcu zamontować serwa w wycięte uprzednio, przed oklejaniem, luki na serwa. Gdy uporam się ze skrzydłami, wezmę się za usterzenie, tu na szczęście tylko okleić ponownie trzeba. Potem naprawa kadłuba, przymiarki wyposażenia i montaż serw. Niby niewiele, ale myślę, że do lipca model już będzie gotów. Może i wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 może sam odbiornik kupię, jeśli nie będzie mi się chciało przenosić z innego modelu. Słuszna koncepcja :wink: . Tak poważny model nie zasługuje na to, żeby musiał dzielić się odbiornikiem z innym modelem :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zaryzykować z http://www.nastik.pl/corona-rp8d1-35mhz-synteza-p-2376.html czy jednak dac sprawdzony http://www.nastik.pl/hitec-hfd08ro-35mhz-p-490.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 25 PLN różnicy a model spory czy warto :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Źle policzyłeś - dodaj wartość kwarcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No fakt i robi się ~50PLN różnicy (przy zakupie tylko odbiorczego) :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Witam, mam jedno pytanko :?: a mianowicie skąd kolega Marcin bierze taki fajne szybowcowe kąski :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.