gładkilot Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Witam Chciałem się dowiedzieć czy są tam ( Chorwacja ) jakieś specjalne przepisy i ograniczenia dla modelarzy ?? może ktoś był lub orientuje się jak tam wygląda ta sprawa lub ma jakieś ważne wskazówki?? chodzi raczej o modele takie jak np 1m elektryk czy 2m moto / szybowiec. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Ja się może podczepię do kolegi i zapytam się czy można latać w Turcji na paśmie 35MHz :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 ja bylem rok temu w chorwacji z modelem 1m akrobatem, i nikt się nie przyczepił baaa była nawet liczna publika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Tylko z wiatrami trzeba się uporać Ja mam zamiar sfilmować Włochy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Ja mam zamiar sfilmować Włochy Tutaj bym uważał - znam osobę która pozbyła się nadajnika :twisted: w kraju makaronu w mieście Mediolan. Może na południu jest trochę luźniej, ale północ to inny kraj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Formalnie została pozbyta tego nadajnika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Nie nie tam się nie zapuszczam co roku to samo miejscie Rzym Petriccione i Pineto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Formalnie została pozbyta tego nadajnika?? Było to chyba ze 4 lata temu - podjechali "karabinieri" i zaczęli się dopytywać o licencję i w końcu stwierdzili że na obudowie nie ma "Italskiej" homologacji i wzięli nadajnik. Ponieważ była to chyba prosta aparatura analogowa ( VG400 ) to człek dał za wygraną i stwierdził że nie będzie kopał się z koniem - więcej by go kosztowało odzyskanie niż wartość nadajnika. Czy dalej jakoś latał w kraju Leonarda da Vinci to nie wiem - nie miałem z nim dalej kontaktu. Pytanie do "grzegorzp" - on ( TY ) latałeś w tym kraju i ... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Zapytam mojego kolegi makarona jak to u nich jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ja się może podczepię do kolegi i zapytam się czy można latać w Turcji na paśmie 35MHz :?:_________________ Dawid a jak to jest... bo mam zamiar się wybrać do Turcji samolotem i nie wiem czy mi pozwolą w bagarzu głównym przewieść model i nadajni... w szczegulności martwie się o nadajnik bo mogą powiedzieć że takim czymś chce uprowadzić samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 bo mogą powiedzieć że takim czymś chce uprowadzić samolot Od razu przypomina mi się to: NEW DEVICE FOUND: AIRBUS A310. PROCEED WITH CONFIGURATION? Kiedyś kolega leciał na zawody F3F samolotem z Gdańska do Krakowa. Model (niemały w końcu) zabrał jako bagaż podręczny. Stewardesy nie chciały się zgodzić no ale w końcu decyzję pozostawiły kapitanowi, Wyszedł kapitan, spojrzał na model i powiedział: "też mam easyglidera..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Pytałem o latanie we Włoszech kolegi makarona a wiec np. w Rzymie nie wolno są tylko wydzielone do tego lotniska, ale za to poza miastem można latać bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Kiedyś kolega leciał na zawody F3F samolotem z Gdańska do Krakowa. Model (niemały w końcu) zabrał jako bagaż podręczny. Stewardesy nie chciały się zgodzić no ale w końcu decyzję pozostawiły kapitanowi, Wyszedł kapitan, spojrzał na model i powiedział: "też mam easyglidera..." hehe tylko ja sie z tureckim pilotem nie dogadam i nie wiadomo czy on bedzie miał Easy Glidera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Dawid mam ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Kiedyś kolega leciał na zawody F3F samolotem z Gdańska do Krakowa. Model (niemały w końcu) zabrał jako bagaż podręczny. Stewardesy nie chciały się zgodzić no ale w końcu decyzję pozostawiły kapitanowi, Wyszedł kapitan, spojrzał na model i powiedział: "też mam easyglidera..." opowiadał Bartek, opowiadał to były zawody na Czarnej Górze a model to New Sting z tego co pamiętam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.