marek rokowski Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 czy moglbys mi podpowiedziec w temacie tych kieszeni? co zastosowałes jako rozwarstwiacz etc.. musze sobie wylaminowac cuś takiego -a do tej pory nie miałęm okazji zbyt często paplać się w żywicy... z góry dzięki Marek
Gość slawekmod Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10758&postdays=0&postorder=asc&start=15 tu w poście opisałem jak nawiam rurki, metoda prosta i skuteczna.
marek rokowski Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 dzięki dokladnietak jak myślałem -bałem sie jedynie ze laminat jak dostanie skurczu to bedzie niedo ściagnięcia. Ale widzę że jednak wszystko działa pozdrawiam Marek
Gość slawekmod Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zrobiłem statecznik poziomy i do wieczora stery wysokości powinny być zrobione.Zmieniłem obrys statecznika w stosunku do planów bo ten mi się bardziej podoba a poza tym trawa nie zablokuje steru wysokości co już się zdarzyło raz koledze.
Gość slawekmod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dorobiłem stery , narazie niedokończone jeszcze. Zaraz zamieszczę link do poprawionych przez kol.Kakabe plików/formatek do tego modelu.Koszt wycięcia głównych elementów czyli tego co na formatkach to wraz z materiałem i wysyłką to 116zł (cena na dzień dzisiejszy i trzeba pytać indywidualnie) taniej się nie da.Odrazu zaznaczam że to żaden projekt komercyjny i nikt nie jest nastawiony na ciągnięcie profitów.Poprostu dostaję wiele pytań na temat tego modelu i ktoś kto chce taką Katankę mieć niech ma możliwość zrobienia bez zbędnego marnowania czasu na robienie formatek od zera. Moja prezentuje się tak na tą chwilę.
Gość Anonymous Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Ta biała kolumna po lewej stronie zdjęcia to kadłub katany 2x2 Świetnie Szkoda że mała Katana nie jest z EPP Wtedy bym się nie zastanawiał nawet minuty.
Gość slawekmod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 link usunięty na prośbę autora - diem Powyżej link do formatek które są przygotowane pod laser..Za wycięcie, materiał i przesyłkę trzeba zapłacić 116zł ( cena u kol. Kakabe)
baczek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 model jest super jestem w trakcie robienia identycznej katanki 1.25m ale od zera hehe chyba mam za dużo czasu powodzenia w budowie (czekam na oblot)
Tomek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Heh , jak patrze na szybkość pracy Sławka , to nie mogę się nadziwić i do tego jakość wykonania , która kładzie na kolana. Jaka zwykle tylko oglądam i podziwiam "warsztat".
Gość slawekmod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Eee tam Tomek, jak zwykle przesadzasz .Zrobiłem do końca stery wysokości , doszlifować muszę papierem 500 i będzie ok. Fotka z pewnej odległości ale nie chciało mi się wstać z fotela.
grzegorzp Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam, tyle się naoglądałem tych Sławka katan różnych wymiarów, że postanowiłem też takiego malucha sobie wystrugać :devil: wszystko dzięki uprzejmości Sławka, dzięki. Nie mając jeszcze "tartaczku" zacząłem składanie od :ass: strony i oto zaczyna się wyłaniać coś na kształt pupci tego latadła Niestety jeżeli chodzi o jakość wykonania to do Sławka mi baaardzo daleko, ale mam nadzieje, że jakoś poleci :roll: To co na zdjęciu jeszcze do szlifowania/dopieszczenia. CDN.
jędrek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 .....ale nie chciało mi się wstać z fotela. Nooo jak taki leniwy jesteś, to jak modele robisz ?
Gość slawekmod Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 .....ale nie chciało mi się wstać z fotela. Nooo jak taki leniwy jesteś, to jak modele robisz ? Bo jak już wstanę to robię , a jak siądę to dzień stracony
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 .....ale nie chciało mi się wstać z fotela. Nooo jak taki leniwy jesteś, to jak modele robisz ? Jak to jak ??? ...........grupa Chińczyków ............ Sławek tylko "dowodzi".............. Sam pisał że kilka, kilkanaście godzin dziennie czyta posty na tym forum............ :rotfl:
Gość slawekmod Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zrobiłem ster kierunku przedłużając go o około 12mm celem zwiększenia powierzchni i jego skuteczności przy mniejszych prędkościach, jednak wizualnie mi się nie podoba.Prześpię się z tematem a rano się okaże czy zostanie w takim wymiarze. Wszystko wymaga szlifowania ale to potem. Edit: nie wytrzymałem do rana, przerobiłem do wielkości z planów.Teraz mogę iść spokojnie spać
ppompka Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 I masz racje z tym statecznikem, zbyt duży wygląda FEEE
Gość slawekmod Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ciekawe po co Katane robię jak tu jest gotowy o podobnej rozpiętości. Chyba mi sie nudzi :evil: http://www.rcworld.pl/product-pol-82295330-Samolot-Funtana-EP.html
marek rokowski Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 hehehe ee tam... od razu nudzi! w końcu jesteś modelarzem a nie... no właśnie .. jak by to powiedzeć żeby nikogo przypadkiem nie urazić... powiedzmy że grasz w extraklasie! nie tylko modelami latasz - ale i potrafisz (i to jeszcze jak! zrobić sprzęt do latania nie wiem jak Ty -ale mam conajmniej 50% frajdy właśnie z tego że zbudowałem COŚ z niczego i tym czymś można jeszcze fajnie polatać... zestawy są ok - nie wszyscy mają smykałkę, czas i warunki wiec jest to jakiś półśrodek -ale "szlachectwo obowiązuje!" - bycie modelarzem także! więc jesteś Pan szlachcic pełną gębą!
Gość slawekmod Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Szlachcic? Ja tylko jestem drobny sklejacz z prowincji :oops: Powiedzmy III liga. Wczoraj nie wytrzymałem i przerobiłem kierunek na normalną długość ale za późno było żeby fotki robić.Oczywiście zapomniałem kupić papieru 500 bo doszlifowałbym stery na glanc i mógłbym pokrywać a tak to się nie godzi bez szlifowania.
grzegorzp Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ja tylko jestem drobny sklejacz z prowincji :oops: Powiedzmy III liga. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Jak Ty jesteś "drobny sklejacz z prowincji" to kto ja jestem? może nie będę brnął dalej bo to może być niezdrowe Z tym sterem kierunku to faktycznie lepiej wygląda bez przeróbki :wink: Ja wczoraj zrobiłem stery wysokości a dzisiaj statecznik pionowy ze sterem kierunku, niestety niema co fotografować, wszystko jeszcze surowe, jak przeszlifuję to jakąś fotkę wrzucę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.