Gość slawekmod Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zrobiłem nową pokrywę wraz z kabinką , wyszło fajnie. Zawalczyłem z kabinką , zrobiłem w Cad wzór wycięć w folii oracower i pokryłem pokrywę.Szału nie ma ale jest w miarę ok. Jeszcze musze poprawić folię w jednym miejscu.
Mareq Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Śliczności. Widzę, że niektórym się udaje przykleić folię na kabinkę. Ja ostatnio próbowałem w swoim Sereno nakleić folię, żeby nie malować i Oracover albo się słabo trymał albo po podniesieniu temperatury kabinka miała tendencje do odkształcania.
Gość slawekmod Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Grzegorzp dał mi radę i idąc za nią podgrzałem folię suszarką do włosów i przeciągnąłem po niej palcem dociskając ją w ten sposób.Pięknie się przykleiła i bez żadnych odkształceń kabinki jak to miało miejsce parę postów wyżej.
grzegorzp Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Dzisiaj dokończyłem spód kadłuba, wstępnie wyszlifowałem i wkleiłem przejścia z boku na spód, wkleiłem wzmocnienia półki podwoziowej, widać również zamknięty balsą jeden przedział za kabiną, przewidziałem tam otwory wylotu powietrza chłodzącego głównie pakiet, no i są mniejsze szanse, że odfrunie mi kabinka :devil: Zacząłem też skrzydła, na razie tylko wklejone dźwigary. Tak to się w obecnym stanie prezentuje Jutro w planie krawędzie natarcia i spływu, rozpórki między dźwigarami i może uda się zamknąć keson z góry.
Gość slawekmod Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 Pokryłem jedno skrzydło, bez rewelacji.Nie chce mi sie dziś robić nic przy modelach.Jakoś brak motywacji.
Piotrek_F3J Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 fajnie Sławek ta katana będzie wyglądać
Gość slawekmod Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 fajnie Sławek ta katana będzie wyglądać Dzięki , mam nadzieję że będzie dobrze latała hyhy
mammuth Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 A z ciekawosci - ile masz juz Katan Slawku ??
Rob Mc Fly Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 A z ciekawosci - ile masz juz Katan Slawku ?? Dobre pytanie :wink: :mrgreen: . Pójdę dalej tym tropem i zapytam: ile kolejnych Katan mógłbyś złożyć z części, które zdyskwalifikowałeś z powodów tylko sobie znanych? 8) :wink:
Gość slawekmod Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 Katan mam już 3 a właściwie 4.Czwartą (Artexową) dostanie Diem na Żarze.Potem będą Ultimaty, Extry, stado Edków 540.Coś się będzie działo hihihi.Pytanie: dlaczego akurat Katana? Odpowiedź jest prosta: ten model lata po prostu świetnie.Ładny jest niejako przy okazji
mammuth Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 Jak zaczniesz Ultimaty rozdawac - to daj znac - odbiore osobiscie XD
Gość slawekmod Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 mammuth, będę pamiętał hyhy.Pokryłem statecznik z jednej strony. Pewnie zastanawiacie się dlaczego nie pokryłem drugiego skrzydła.Zabrakło folii-dokładnie była za mała o 3cm i to na spływie przy kadłubie :evil: Miałem dać niebieski transparent od dołu ale znalazłem u siebie rolkę oracoveru Lila :jupi: Nawet niegłupio wygląda.Zawsze to 4 dychy w kieszeni zostaną. Na zdjęciu poniżej wyszedł trochę jaśniejszy niż w realu ale to za sprawą lampy błyskowej z aparatu. Edit:Niedziela.Okleiłem ster kierunku.
grzegorzp Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zrobiłem coś przy skrzydłach, z braku czasu nie tyle co chciałem, ale zawsze. Wkleiłem natarcia, spływy i rozpórki między pierwszym i drugim żeberkiem do obu skrzydełek i w jednym wkleiłem rozpórki między dźwigarami.
KaliN Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 :shock: Sławek ciebie to powinni zatrudnić do robienia modeli w wersji ARF Super wygląda ta katana. Zresztą niczym nie odstępuje innym twoim modelom
Gość slawekmod Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 :shock: Sławek ciebie to powinni zatrudnić do robienia modeli w wersji ARF Super wygląda ta katana. Zresztą niczym nie odstępuje innym twoim modelom Dzięki .Może w Chinach znajdę pracę :lol2: .Tak jak wspomniałem Grzegorzowi na GG: jak nie poleci tak jak tego chcę to rozklepię ją wałkiem do ciasta , następnie rozwalcuję i przykleję na ścianę jako lotniczą fototapetę.
El-Diablo Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 jak nie poleci tak jak tego chcę to rozklepię ją wałkiem do ciasta , następnie rozwalcuję i przykleję na ścianę jako lotniczą fototapetę. Prawdziwy Adam Słodowy - nic tylko brać przykład ! :lol2:
Gość Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 Prawdziwy Adam Słodowy - nic tylko brać przykład ! :lol2: Oj Sebi Słodowy to by się mógł uczyć od Sławka :jupi: Do tej pory wydawało mi się że umiem budować modele :? Ale patrząc na "wyczyny" Sławka dochodzę do wniosku że nawet zdjęć nie powinienem zamieszczać na tym forum ...........................
Gość slawekmod Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 Ehh, koledzy przesadzacie, przesadzacie. :oops: Kakabe, szykuje się kolejne cięcie .Tym razem dwóch małych dwupłatowców akrobacyjnych.Najpierw muszę przekombinować plany pod laser.
Gość Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 Myślę że obaj z Sebastianem nie przesadzamy - mogę się założyć że Kolegów podobnie oceniających wykonywane przez Ciebie modele jest więcej :mrgreen: Co do wycinania to nie ma problemu - zawsze chętnie dla Ciebie wycinamy - póżniej aż miło patrzeć jakie códa "produkujesz" z tych "płaskich deseczek"............. :mrgreen: ..............Daleko Chińczykom do Ciebie pod względem jakości
tomekRC Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 ..............Daleko Chińczykom do Ciebie pod względem jakości ojj daleko i to nawet bardzo . Chyba każdy chciał by budować tak modele jak Pan Sławek .. :roll: Może Pan Sławek zdradzi nam swój sekret na budowanie modeli :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.