Skocz do zawartości

Katana, tym razem elektryk 1120mm.Pliki formatek.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość slawekmod
Opublikowano

Zrobiłem nową pokrywę wraz z kabinką , wyszło fajnie.

dsc0638h.jpg

dsc0639.jpg

Zawalczyłem z kabinką , zrobiłem w Cad wzór wycięć w folii oracower i pokryłem pokrywę.Szału nie ma ale jest w miarę ok.

dsc0640h.jpg

dsc0641h.jpg

Jeszcze musze poprawić folię w jednym miejscu.

dsc0642s.jpg

• Odpowiedzi 380
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Śliczności.

Widzę, że niektórym się udaje przykleić folię na kabinkę. Ja ostatnio próbowałem w swoim Sereno nakleić folię, żeby nie malować i Oracover albo się słabo trymał albo po podniesieniu temperatury kabinka miała tendencje do odkształcania.

Gość slawekmod
Opublikowano

Grzegorzp dał mi radę i idąc za nią podgrzałem folię suszarką do włosów i przeciągnąłem po niej palcem dociskając ją w ten sposób.Pięknie się przykleiła i bez żadnych odkształceń kabinki jak to miało miejsce parę postów wyżej.

Opublikowano

Dzisiaj dokończyłem spód kadłuba, wstępnie wyszlifowałem i wkleiłem przejścia z boku na spód, wkleiłem wzmocnienia półki podwoziowej, widać również zamknięty balsą jeden przedział za kabiną, przewidziałem tam otwory wylotu powietrza chłodzącego głównie pakiet, no i są mniejsze szanse, że odfrunie mi kabinka :devil:

3e15200961be6ab8med.jpg

Zacząłem też skrzydła, na razie tylko wklejone dźwigary.

Tak to się w obecnym stanie prezentuje

1416f0b5da052f52med.jpg

Jutro w planie krawędzie natarcia i spływu, rozpórki między dźwigarami i może uda się zamknąć keson z góry.

Gość slawekmod
Opublikowano

Pokryłem jedno skrzydło, bez rewelacji.Nie chce mi sie dziś robić nic przy modelach.Jakoś brak motywacji.

dsc0643.jpg

dsc0644.jpg

dsc0645m.jpg

Gość slawekmod
Opublikowano
fajnie Sławek ta katana będzie wyglądać :)

Dzięki :) , mam nadzieję że będzie dobrze latała hyhy

Opublikowano
A z ciekawosci - ile masz juz Katan Slawku ?? :)

Dobre pytanie :wink: :mrgreen: .

Pójdę dalej tym tropem i zapytam: ile kolejnych Katan mógłbyś złożyć z części, które zdyskwalifikowałeś z powodów tylko sobie znanych? 8) :wink:

Gość slawekmod
Opublikowano
:D Katan mam już 3 a właściwie 4.Czwartą (Artexową) dostanie Diem na Żarze.Potem będą Ultimaty, Extry, stado Edków 540.Coś się będzie działo hihihi.Pytanie: dlaczego akurat Katana? Odpowiedź jest prosta: ten model lata po prostu świetnie.Ładny jest niejako przy okazji :D
Gość slawekmod
Opublikowano

mammuth, będę pamiętał hyhy.Pokryłem statecznik z jednej strony.

Pewnie zastanawiacie się dlaczego nie pokryłem drugiego skrzydła.Zabrakło folii-dokładnie była za mała o 3cm i to na spływie przy kadłubie :evil:

dsc0646y.jpg

dsc0647.jpg

Miałem dać niebieski transparent od dołu ale znalazłem u siebie rolkę oracoveru Lila :jupi: Nawet niegłupio wygląda.Zawsze to 4 dychy w kieszeni zostaną.

dsc0648h.jpg

Na zdjęciu poniżej wyszedł trochę jaśniejszy niż w realu ale to za sprawą lampy błyskowej z aparatu.

dsc0650.jpg

Edit:Niedziela.Okleiłem ster kierunku.

dsc0656w.jpg

dsc0660t.jpg

Opublikowano

Zrobiłem coś przy skrzydłach, z braku czasu nie tyle co chciałem, ale zawsze.

Wkleiłem natarcia, spływy i rozpórki między pierwszym i drugim żeberkiem do obu skrzydełek i w jednym wkleiłem rozpórki między dźwigarami.

645e50a422640030med.jpg

Opublikowano

:shock: Sławek ciebie to powinni zatrudnić do robienia modeli w wersji ARF :P

Super wygląda ta katana. Zresztą niczym nie odstępuje innym twoim modelom :)

Gość slawekmod
Opublikowano
:shock: Sławek ciebie to powinni zatrudnić do robienia modeli w wersji ARF :P

Super wygląda ta katana. Zresztą niczym nie odstępuje innym twoim modelom :)

Dzięki :) .Może w Chinach znajdę pracę :lol2: .Tak jak wspomniałem Grzegorzowi na GG: jak nie poleci tak jak tego chcę to rozklepię ją wałkiem do ciasta , następnie rozwalcuję i przykleję na ścianę jako lotniczą fototapetę.

Opublikowano
jak nie poleci tak jak tego chcę to rozklepię ją wałkiem do ciasta , następnie rozwalcuję i przykleję na ścianę jako lotniczą fototapetę.

Prawdziwy Adam Słodowy - nic tylko brać przykład ! :lol2:

Opublikowano

Prawdziwy Adam Słodowy - nic tylko brać przykład ! :lol2:

Oj Sebi Słodowy to by się mógł uczyć od Sławka :jupi:

Do tej pory wydawało mi się że umiem budować modele :?

Ale patrząc na "wyczyny" Sławka dochodzę do wniosku że nawet zdjęć nie powinienem zamieszczać na tym forum ...........................

Gość slawekmod
Opublikowano

Ehh, koledzy przesadzacie, przesadzacie. :oops:

Kakabe, szykuje się kolejne cięcie :D.Tym razem dwóch małych dwupłatowców akrobacyjnych.Najpierw muszę przekombinować plany pod laser.

Opublikowano

Myślę że obaj z Sebastianem nie przesadzamy - mogę się założyć że Kolegów podobnie oceniających wykonywane przez Ciebie modele jest więcej :mrgreen:

Co do wycinania to nie ma problemu - zawsze chętnie dla Ciebie wycinamy - póżniej aż miło patrzeć jakie códa "produkujesz" z tych "płaskich deseczek"............. :mrgreen:

..............Daleko Chińczykom do Ciebie pod względem jakości :D

Opublikowano
..............Daleko Chińczykom do Ciebie pod względem jakości :D

ojj daleko i to nawet bardzo .

Chyba każdy chciał by budować tak modele jak Pan Sławek .. :roll:

Może Pan Sławek zdradzi nam swój sekret na budowanie modeli :mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.