Skocz do zawartości

Klejenie rzepa do pakietu

karand

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mieczotronix, gdzie kupiles UHU por za 5 zł/tubka ??

bo ja kupuje prawie za 8 na modele.sklep.pl a ostatnio troche duzo tego kleju mi schodzi ;]

ja daje 12zl za tubke wiec tez jestem ciekaw :)

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
ciekaw jestem gdzie placisz 12 zł ;]

w najdrozszym realnym sklepie w miescie :mrgreen: i tak wychodzi mi najtaniej

POR tani jest w Auhanie

jutro poszukam w ciastoramie :)

Opublikowano

Rzep przyklejony na poksipol trochę twardnieje (w części miękkiej te włoski się tak usztywniają troszkę bo klej przesiąka) i nie trzyma tak dobrze jak nie przyklejony.

Z drugiej strony na UHU Por rzep trzymający pakiet odchodzi od samolotu, po cięższych lotach kiedy pakiet się nagrzewa tak jakby się ten UHU rozpuszaczał...

• 2 lata później...
Opublikowano

To o czym mowil Tomek nazywa sie 3M Dual Lock, do kupienia np na Allegro TUTAJ . Powierzchnie przetrzyj spirytusem celem odtluszczenia na modelu najlepiej wiekszy odcinek tej tasmy a na pakiecie 2 male fragmenty (ja daje 15mm) bo mozesz miec klopoty z rozdzieleniem rzepa bez niszczenia modelu. Czesc na modelu mozna dodatkowo zabezpieczyc CA na brzegach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak ktoś wcześniej napisał, polecam taśmę dwustronną piankową firmy KAEM. Bardzo mocny klej, będzie ciężko odkleić. Zarówno od kadłuba jak i baterii

Jak coś mam takie taśmy na sprzedaż :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam pytanie czy można przykleić zwykły rzep do pakietu Soudalem D4B4(tym co się tak pieni przy wysychaniu) Proszę o szybką odpowiedź, gdyż szykuje się oblot a ja nie wiem czym przykleić rzepa :( .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.