Skocz do zawartości

Góraszka i modele?

madrian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Może ktoś powiedzieć jakie były akcenty modelarskie na pikniku?

Paweł

Było tego trochę. O stoiskach z modelami na sprzedaż nie wspomnę. Było kilka modeli Politechniki Warszawskiej - głównie zawodnicze - do konkurencji udźwigu i nosiciele kamer, ale jako wystawa statyczna. Było stoisko Modelarzy z Bemowa, z działającym symulatorem Aero Flight. Pokazywali też walki ESA. Były duże makietki akrobatów - miały latać, ale im nie dali (ktoś się wcisnął w ich czas antenowy). Była grupa modelarska z Komorowa z pokazem 2 makiet, Lazzy Bee (Bezpiecznie tak latać nad głowami Vipów? hę! :devil: ), było holowanie szybowca za górnopłatem. Politechnika Rzeszowska pokazywała też "Kosa" - jednoosobowego górnopłata z zastrzałami, śmigłem pchającym i ustrzeniem V-tail. Miał podwozie główne żywcem zerżnięte z modeli w postaci giętego płaskownika aluminowego. Makiety dużych akrobatów miały solidniejsze podwozia. :ble: Pocieszna maszynka, ale bardzo delikatna, trochę ciężkawa i raczej bez widoków na loty. Można ją traktować jako duży model.

Miały być dwa pokazy, ale popołudniowe zostały wibite z ramówki.

Ja byłem w Góraszce drugi raz, pierwszy raz byłem w ubiegłym roku, i również uważam, że w tym roku było dużo ciekawiej. Tym razem jeden MIG-29 był lepszy od dwóch F16. No i oczywiście "Żelazny", R. Kowalik i J. Kairys też sporo pokazali. A jeżeli chodzi o Radom to jeszcze nie byłem ale w tym roku chciałbym tam wskoczyć. Zna ktoś może jakieś szczegóły na temat Air Show (dojazd, miejsca parkingowe,itp)?

Ja byłem w Radomiu pierwszy raz w 2005r. W tzw. "ciemno". Ustawiłem sobie tylko tak transport, żeby być godzinę przed otwarciem w Radomiu - jechałem PKS-em. Było taniej niż ciuchcią i równie szybko. Z przystanku przy dworcu odchodził autobus na lotnisko - bilet komunikacji miejskiej Radomia - do nabycia w kiosku na dworcu, lub w autobusie.

Samochód można zaparkować blisko lotniska - jest m-dzy innymi pobliskie centrum handlowe. Lidl albo Tesco - nie pamiętam.

Z tym, że nie radzę parkować samochodu blisko lotniska. Praktycznie każdy przelot nad okolicą jakiegoś odrzutowca kończy się dzikim wyciem wszystkich samochodów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.