Skocz do zawartości

Najdroższy "Modelarz" na Świecie.

Swift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wszyscy świętujemy 4 czerwca, 20-stą rocznicę III RP.

Robiąc więc świateczne porządki, tarfiłem na zupiony niegdyś w MPiKu, egzemplarz czeskiego Modelara, numer czerwcowy z 1993 roku. Na okładce zachowała się naklejka z ceną, 22500 złotych. Dwadzieścia dwa tysiące pięćset złotych. :D

Ciekaw jestem, czy ktoś pamięta ile milionów kosztowała wtedy aparatura ?

PP

Opublikowano
Ciekaw jestem, czy ktoś pamięta ile milionów kosztowała wtedy aparatura ?

Jeżeli dobrze pamiętam, to jakieś 18 lat temu, aparaturę Hitec Ranger II kupiłem za 1,3 miliona (milion trzysta tysięcy złotych). Mam ją do dzisiaj.

Opublikowano

Pokazywałem kiedyś na forum dźwignie sterów wycinane z kosmicznie drogiej płytki uniwersalnej :wink: Płytk 10x15cm - 16500 zł. :D

Na poczatku lat 90-tych wziąłem pierwszą kasę za praktyki zawodowe w szkole. Była to nie wyobrażalna suma - 73 000 zł. :wink: Z tego co pamiętam, starczyło to na parę Hot-dogów i Colę. W następnym roku już dali 150 000 zł.

Opublikowano

Na poczatku lat 90-tych wziąłem pierwszą kasę za praktyki zawodowe w szkole. Była to nie wyobrażalna suma - 73 000 zł. :wink: Z tego co pamiętam, starczyło to na parę Hot-dogów i Colę. W następnym roku już dali 150 000 zł.

7300 to płacili u nas dopiero w III klasie jak zaczynałem zawodówkę to było 2500zł, a jak ktoś podpisał "stypendium" to miał kilka razy więcej....

Opublikowano

Ja chodziłem do przyzakładówki. A zakład był jeszcze wówczas duży i bogaty, to i płacili nowym (przyszłym) kadrom. Inna sprawa, że następnęmu rocznikowi po nas, nie płacili już ani grosza :wink:

Opublikowano
Za paczkę papierosów płaciłem 10 000 zł :crazy:

wiesz ile byś miał teraz silników? modeli ..........? było wtedy kupować w NBP złote monety...

dziś hobby king podawało by Tobie kawę na śniadanie....

fuuj papierochy

Opublikowano

....oho, zaczyna się :jupi:

Ponad 30 lat, dwie paczki Extra Mocnych bez filtra, 18 czerwca bedzie 13 (sic) lat jak wypaliłem ostatniego.

Czyli chwilowo nie palę :twisted:

I niech mi nikt nie mówi, że teraz jest mi lepiej... :evil:

Opublikowano

Karlem -ja tez mam 13 -ke ....13 lat jak nie pale ...a palilem 23 lata....mysle ze juz jestem odtruty (?)

Pozdrowionka Janeczek

Opublikowano

Moja babcia ma 91 lat,pali dziennie cala paczke od 57 lat ;D

"Wedzone dluzej trzyma" To jej "motto" ;D

A propos tamtych pieniedzy do do dzis mam nominaly typu 100.000zl ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.