Swift Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Witam Wszyscy świętujemy 4 czerwca, 20-stą rocznicę III RP. Robiąc więc świateczne porządki, tarfiłem na zupiony niegdyś w MPiKu, egzemplarz czeskiego Modelara, numer czerwcowy z 1993 roku. Na okładce zachowała się naklejka z ceną, 22500 złotych. Dwadzieścia dwa tysiące pięćset złotych. Ciekaw jestem, czy ktoś pamięta ile milionów kosztowała wtedy aparatura ? PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Callab Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Ciekaw jestem, czy ktoś pamięta ile milionów kosztowała wtedy aparatura ? Jeżeli dobrze pamiętam, to jakieś 18 lat temu, aparaturę Hitec Ranger II kupiłem za 1,3 miliona (milion trzysta tysięcy złotych). Mam ją do dzisiaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nergal Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Mam silnik Permax 400 za 360.000zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Pokazywałem kiedyś na forum dźwignie sterów wycinane z kosmicznie drogiej płytki uniwersalnej :wink: Płytk 10x15cm - 16500 zł. Na poczatku lat 90-tych wziąłem pierwszą kasę za praktyki zawodowe w szkole. Była to nie wyobrażalna suma - 73 000 zł. :wink: Z tego co pamiętam, starczyło to na parę Hot-dogów i Colę. W następnym roku już dali 150 000 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
instruktor Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Za paczkę papierosów płaciłem 10 000 zł :crazy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janeczek Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Nie mam w pamieci "tamtejszych" cen ,ale bylem wtedy po raz pierwszy milionerem ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ybami Posted June 6, 2009 Share Posted June 6, 2009 Nie mam w pamieci "tamtejszych" cen ,ale bylem wtedy po raz pierwszy milionerem ... Miejmy nadzieje,że nie ostatni raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janeczek Posted June 6, 2009 Share Posted June 6, 2009 dziekuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Na poczatku lat 90-tych wziąłem pierwszą kasę za praktyki zawodowe w szkole. Była to nie wyobrażalna suma - 73 000 zł. :wink: Z tego co pamiętam, starczyło to na parę Hot-dogów i Colę. W następnym roku już dali 150 000 zł. 7300 to płacili u nas dopiero w III klasie jak zaczynałem zawodówkę to było 2500zł, a jak ktoś podpisał "stypendium" to miał kilka razy więcej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Ja chodziłem do przyzakładówki. A zakład był jeszcze wówczas duży i bogaty, to i płacili nowym (przyszłym) kadrom. Inna sprawa, że następnęmu rocznikowi po nas, nie płacili już ani grosza :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
utopia Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Za paczkę papierosów płaciłem 10 000 zł :crazy: wiesz ile byś miał teraz silników? modeli ..........? było wtedy kupować w NBP złote monety... dziś hobby king podawało by Tobie kawę na śniadanie.... fuuj papierochy Link to comment Share on other sites More sharing options...
instruktor Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 "fuuj papierochy" masz rację Krzysiu ,8 i pół roku jak pozbyłem sie tego nałogu (paliłem do 2 paczek dziennie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlem Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 ....oho, zaczyna się :jupi: Ponad 30 lat, dwie paczki Extra Mocnych bez filtra, 18 czerwca bedzie 13 (sic) lat jak wypaliłem ostatniego. Czyli chwilowo nie palę :twisted: I niech mi nikt nie mówi, że teraz jest mi lepiej... :evil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janeczek Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 Karlem -ja tez mam 13 -ke ....13 lat jak nie pale ...a palilem 23 lata....mysle ze juz jestem odtruty (?) Pozdrowionka Janeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinmb Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 Moja babcia ma 91 lat,pali dziennie cala paczke od 57 lat ;D "Wedzone dluzej trzyma" To jej "motto" ;D A propos tamtych pieniedzy do do dzis mam nominaly typu 100.000zl ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil6593 Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 100.000zl ;D Bogaty jesteś :rotfl: Mi też zostały jakieś pamiątki pieniężne z tamtych lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlem Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 Janeczek, ...może i odtruty, ale ta poranna kawa już tak nie smakuje jak kiedyś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.