Marcin Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ostatni post w temacie ceny: Jakie szukanie pokątnie informacji? Skoro ktoś prezentuje model zakupiony w jakimś miejscu, to chyba mam pełne prawo zapytać ile zapłacił? Trudno było podać cenę dystrybutora. albo napisać, że nie jest się upoważnionym? No chyba, że są równi i równiejsi, ale ja się w takie bagienko bawić nie będę. I też mnie to guzik obchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruta82 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Marcin, ja też owego meila dostałem od pana Leszka K.No cóż widocznie o cenach rozmawiać można tylko z panek Leszkiem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Maski - jeszcze raz dziś sprawdziłem jak wyszedł S.C. po wczorajszych przesunięciach akumulatora - 78mm ! Dive test pokazał (też wczoraj), że jak zostawiłem model pochylony tak szedł aż do samej ziemi. 10m nad ziemią wyrównałem. Ani nie pogłębiał ani nawet o ciutek nie wyprowadzał. Raczej to zostawię, nie będę eksperymentował z przesuwaniem na 80mm. Dla mnie reakcje modelu są w sam raz. Jak przywyknę i będzie mułowaty to spróbuję. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maski Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dziękuję za tą informację ponieważ jestem młodym modelarzem, (małe doświadczenie w tej materii), nie omieszkam polatać z innym SC zobaczymy czy mi się to spodoba. U mnie z rozmieszczenia elementów w kadłubie wyszło na 80mm i tak też zostawiłem, Wykonałem nim dopiero 4 loty (w tym 1 ponad gozinny 73min) i bardzo go polubiłem, za właściwości lotne, zwinność, dynamikę i fantastyczną wielkość w transporcie. pozdrawiam Władysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruta82 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Musze na forum oficjalnie przeprosić pana Leszka Kwarcińskiego za złe dobranie słów nie o to mi chodziło co pan źle zrozumiał.Jeszcze raz przepraszam za złe zachowanie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Maski - ja bym tego nie zmieniał, tzn: S.C. Jeśli opanowałeś go na 80mm to jesteś lepszy, ja się po prostu boję iść dalej ! Po co chcesz go przytępiać ? Te 2920m zostało zrobione na 1580mAh ! Tyle pokazała ładowarka...Całkiem fajny wynik. Na ważenie i przeliczanie brakło czasu. Pozdrawiam - Jurek Max i.....Goliat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maski Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jerzy Ten Jantar to na sprzedaż, bo Max-a katujesz a poza tym mam go? to jest Jantar od p. Byrskiego z Bielska-Białej? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Skrzydła są z Jantara. Potwierdzam, od p.Byrskiego. Kadłub - Fantazy (Topmodel). Tylko do niego wchodzi mi 8 Li-Fe..... Aktualnie te skrzydła powędrowały do innego Fantazy, ze słabszym silnikiem. Niedługo oblot. może w przyszłym tygodniu ? Do tego kadłuba (i silnika !) poszły nowe skrzydła z Jantara -3, o eliptycznym obrysie i jest to zupełnie inny model. Wyraźnie szybszy. Wpadnij, to zobaczysz je oba w akcji... Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maski Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Daj namiary na lotnisko i datę może mnie skusisz. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 W tym samym miejscu teraz jest: Uploaded with ImageShack.us a tak wyglądają razem: Uploaded with ImageShack.us Jak widzisz - dorobiłem uszy, żeby się czymś od Max-a różnił... - Jurek Uploaded with ImageShack.us i rodzinne zdjęcie z następcą Max-a, tym razem z warsztatu Petra Janku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 A to na dowód, że nie straciłem sympatii do twórczości Kwarcinski Models: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Jurek, Troche sie zgubilem w tej waszej wymianie zdan. Co to, to czerwone z zoltymi koncowkami plata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarema Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Stawiam na BackFire coś ok 2,40m. Na tle Starlinga to będzie to, rozpiętość pasuje. SpeedFire chyba jeszcze nie jest dostępny. Producent www.f5b.cz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maski Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Panie Jerzy toć to PIĘKNA KOLEKCJA tylko kiedy tym wszystkim naraz latać? ale podaj nazwę tego nowego modelu chciałbym to zobaczyć w locie i poślij profil skrzydła może zrobisz jakiś pokaz modeli w Gierałtowicach lub na Żarze. a ten Jantar "stary" :shock:, kiedy idzie pod młotek? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Tak, to BackFire, wprawdzie typowy F5F ale z turystycznym napędem (Mega 22/30/3s + 4S 3700) - to jest to najlepsze co trzymałem dotychczas w łapach..... "Stary" Jantar z nowym napędem dziś wykonał dziewiczy lot i jestem bardzo pozytywnie do niego nastawiony. Teraz dotrymować. Przy okazji przetestowałem Assana i cóż...delikatnie mówiąc nie widzę wyższości nad tradycyjnymi pasmami. Marketingowcy od 2,4 GHz odwalili kawał solidnej roboty, zgodnie z przewidywaniami (moimi). - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Tak, to BackFire Slyszalem o tym modelu (ale nie poznalem, bo nie widzialem). Podobno ciezko zrobiony. Prawda to? Nie pamietasz ile wazy pusty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Niecałe 800g. Aktualnie do lotu - 1700g i w moim odczuciu za lekki. Na te 900g składa się: silnik - 240, regulator > 70g, accu > 400g, 6 serw, accu odbiornika 100g, instalacja, kołpak, śmigło... Tak sztywnego skrzydła (moje jest cięższe, bo dzielone na 3 części) przy tych śmiesznych cięciwach jeszcze nie widziałem. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Widziałem u Jurka BackFire w locie i już wiem dlaczego mi sprzedał Diona hehehe ale ja jestem zadowolony !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Niecałe 800g To bardzo duzo. Juz teraz wiem dlaczego nie widac go na zawodach. Przy przepisowym napedzie FAI F5F i limiterze byloby ciezko go windowac. No i te dzielone skrzydlo... ps odnalazlem watek na RC groups o tym modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Dzielone skrzydło - to moje życzenie, normalnie jest w 1 kawałku. Też podniosło trochę masę. Od początku zakładałem, że zawodniczo latać nie będę. Bardzo popularny na zawodach w Austrii - w/g zdania kolegów, którzy jeżdżą tam na zawody i pod wpływem tego co widzieli na zawodach też poszli w tym kierunku... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.