Marek_Spy Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Samo sklepanie nic nie da . Cyna do alu nie chwyci . Do lutowania alu jest np. preparat ofka . Watpie zebys mogl go zareklamowac ale ma to sens czekac ze 2 miesiace ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Poszukaj na allegro-jest taki ruski preparat dzięki ktoremu można alu lutować cyną-koszt około 50zł.Są też laski jakiegoś spoiwa do lutowania alu palnikiem gazowym-to powinno być dobre rozwiązanie ale musiałbyś chyba rozebrać silnik do gołego karteru :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 dlaczego mieliby mi nie uznać gwarancji jak to nie jest dziura z mojego powodu, tylko błąd odlewu. a 2 miesiące czekania mi nie przeszkadza, jak i tak jest zimno Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 OK rob co chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Czy to Saito 82 ma faktycznie 3.3kg ciągu na śmigle 14x6?Tak podają w sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 ja mam to, działa. http://allegro.pl/lutowanie-aluminium-zwykla-cyna-i-lutownica-proste-i1466289724.html tu masz inne http://allegro.pl/listing.php/search?string=lutowanie+aluminium+allegro&sourceid=Mozilla-search problemem może być nagrzanie tak dużego elementu przez grot lutownicy aby cyna się nie mazała. Trzeba by wstępnie podgrzać choćby gorącym powietrzem z opalarki, nad gazem czy w piekarniku. Można też nie lutować, tylko w tym miejscu przewiercić, nagwintować drobnozwojnym i wkręcić dopasowana śrubkę z podkładką uszczelniająca, lub na klej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Szczerze to latałem na Bambuli 14x6 i jestem w stanie uwierzyć że ma te 3,3 kg. Sam zastanawiam się czy nie założyć mu 15x6. Dodatkowo, do tej pory latałem na paliwie z 10 % nitro, a chyba mu dowale 20 %. Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.