MiQ27 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Pewnie że pesymistą. Optymista dodałby - "A może nawet przydarzy się nam gradobicie :-)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Temat dość długi czas był martwy, ale niniejszym oficjalnie go ożywiam Budowa zbliża się ku końcowi Aktualnie elementy, które miały być kryte folią zostały nią pokryte, a kadłub jest w takim stanie: Kadłub został wyszlifowany, pokryty japonką i pocellonowany. Po kolejnym szlifie pomalowałem go primerem Motipa. Jak dobrze pójdzie, to w weekend polakieruję kadłub na właściwy kolor. Do lakierowania używam również sprayu Motipa, sprawdzałem efekt na sterze kierunku i jest świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 A gdzie foty elementów pokrytych folią? A gdzie będzie śmigiełko? Z tyłu czy z przodu? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Po co mu śmigiełko - widać przecież że wisi bez śmigła EDIT: Tak to wygląda teraz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Wygląda jak zaawansowany otwieracz do butelek - kapsli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Kolejne drobiazgi, mało się dzieje ale powoli do przodu Skrzydła zostały oklejone rejestracjami, a Dodzia (czytaj: Pani Pilotka) zajęła swoje miejsce za świeżo zamontowanym wiatrochronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Wczoraj wykonałem ULS-em pierwsze loty . Zarówno oblot jak i następnych kilka lotów zostało wykonanych z holu za Telemasterem elektro. Model wymagał jedynie minimalnego oddania trymerem wysokości, lata poprawnie i zgodnie z założeniami powoli i majestatycznie. Dość słaba reakcja na lotki powoduje potrzebę sterowania nazwijmy to " z wyprzedzeniem " . Na holu również zachowuje się poprawnie, choć wychodzi dość wysoko ponad holówkę. Wieczorem postaramy się dodać jakieś zdjęcia . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 No to są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Olszówka Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witajcie, moje gratulacje z udanego oblotu,pięknie się prezentuje w powietrzu.Wczoraj był piękny dzień,ja i Tomek polataliśmy piratem i muchą100.Pięknie nosiło i wykręciliśmy sie na 550m.Dwa szybowce w jednym kominie to jednak piękny widok.Zapraszamy na zawody do Tarnowa,gdyż tak pięknej makiety nie może na nich zabraknąć. Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Krótki film ze startu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Macie więcej zdjęć z budowy kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Coś się znajdzie, w sumie nawet sporo. Interesuje Cię coś konkretnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Wakacje idą, może bym zbudował O ile skrzydło jest proste i właściwie to pójdzie na laser, to kadłub mnie ciekawi. Jak masz sporo zdjęć, to poślij je wszystkie ma maila jaroszmm at poczta.fm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Po dość długim czasie, zrobiłem w końcu film z oblotu ULS-a. Nie patrzcie na datę na filmie - kamera ma ustawioną taką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Super!! Z początku filmu myślałem, że holownik nawalił i nie wystartował ale po chwili widzę że dalej się wznosisz To tylko potwierdza że ten grubaśny profil daje wielką siłę nośną a holownik wymięka bo się nawet na film nie załapał :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Właśnie tak jest - zmieniliśmy potem trochę kąt zaklinowania statecznika poziomego i już tak nie śmiga w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.